Deel via e-mail

Medicijnen thuis toedienen

Voor uw behandeling is het nodig dat u regelmatig een prik krijgt. Deze prikken krijgt u toegediend door een verpleegkundige bij u thuis. 

Prikafspraak bij u thuis

Het BovenIJ ziekenhuis werkt samen met een groep verpleegkundigen van het bedrijf Bleds. Dit bedrijf verzorgt infusen en prikken namens meerdere ziekenhuis in Nederland bij patiënten thuis. Het plannen van afspraken is soms lastig. Het bedrijf Bleds probeert zoveel mogelijk een vaste verpleegkundige bij u thuis in te plannen. Soms is dit alleen niet mogelijk.

De afspraak

Na de afspraak met de arts in het BovenIJ stuurt de medisch specialist een recept naar de apotheek. Van de apotheek krijgt u medicatie. Als het medicijn niet direct leverbaar is, overleggen we met u. U kunt de medicatie op een ander moment ophalen of we bezorgen het bij u thuis. Als u de medicatie heeft ontvangen, melden we u aan bij de prikservice.

De prikservice belt u uiterlijk 5 werkdagen (maandag tot en met vrijdag) voor de afgesproken datum dat u de prik moet hebben. Het kan voorkomen dat de prik niet precies op de afgesproken datum plaatsvindt maar 1 of 2 dagen vroeger of later. Samen met u wordt een datum en tijd afgesproken. Als u een afspraak wilt wijzigen of als er vragen zijn, dan kunt u contact opnemen met Bleds.

Medicatie

De apotheek van het BovenIJ ziekenhuis levert de medicatie en zorgt voor het maken van de afspraken met de verpleegkundige van Bleds. Vragen over uw medicatie of over de levering van uw medicatie kunt u beste stellen aan de apotheek van het BovenIJ ziekenhuis.

Als uw behandeling langer duurt dan zorgt de apotheek ervoor dat u op tijd uw medicatie ontvangt. Dit is uiterlijk 5 werkdagen voor uw volgende prikafspraak. Het kan voorkomen dat we de medicatie al eerder bezorgen. Bewaar de medicatie altijd volgens aanwijzingen op het etiket of de bijsluiter.

Vragenwijzer

Hieronder vindt u een overzicht per onderwerp wie u kunt bellen als u vragen heeft over de volgende onderwerpen:  

Onderwerp

Organisatie

Tel nr.

e-mail

Prikafspraak / toediening

Bleds

085 0657229

 

Medicijnen en leveringen

BovenIJ apotheek

020 6346616

Behandeling

Casemanager urologie

020  6346030

 

Bijwerkingen of allergieën

Case manager urologie

020  6346030

 

 

Contactinformatie afdelingen

Apotheek

Openingstijden maandag tot en met vrijdag van 08.00 - 18.00 uur. Zaterdag: 08:30-18:00. Avond en zon-en feestdagen diensturen: 18.00-23.00 en 8.30 - 23.00
Telefoonnummer 020-634 6613
E-mailadres bovenijapotheek@bovenij.nl
Route hoofdingang

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven