Afneembaar korset, tips

U heeft (lage) rugpijnklachten. Hiervoor krijgt u op advies van de orthopedisch chirurg een afneembaar korset. Het korset wordt u aangemeten op de gipskamer. In deze informatie krijgt u tips die het dragen van het korset makkelijker maken.

 • Neem de tijd om te wennen aan het dragen van een afneembaar korset.
 • Draag het korset zoveel mogelijk, zeker in het begin.
 • Bevestig eerst het korset met klittenbanden. Zit het goed, trek dan de klittenbanden vaster aan. Zo krijgt u extra steun.
 • Zet het klittenband losser bij benauwdheid of na een grote maaltijd.
 • U wordt beperkt in uw bewegingen. Bukken of iets oprapen gaat moeilijk.
 • ’s Nachts en onder de douche draagt u het korset niet.
 • Draag een dun hemdje zonder naden onder het korset. U voelt het korset hierdoor minder.
 • Het korset kan afzakken in de loop van de dag. Schuif het weer omhoog. Maak hiervoor het de klittenbanden los en weer opnieuw vast.
 • Zitten in / op een gewone stoel kan problemen opleveren. Afhankelijk van uw postuur is helemaal rechtop zitten moeilijk.
  U kunt een ‘strandstoelhouding’ aannemen. Een stoel waar de leuning schuin kan is dan ook aan te bevelen.

Bij klachten, bijvoorbeeld scherpe randen, drukplekken, klittenbanden die loslaten of loszittende zachte randjes verzoeken wij u altijd contact op te nemen met de gipskamer. Het is tenslotte de bedoeling dat het korset comfortabel zit.

Afspraak maken

Waarschijnlijk heeft u een vervolgafspraak bij de orthopedisch chirurg gekregen. Zo niet, en indien nodig, regelt de gipskamer een vervolgafspraak. Meestal is dit zo’n zes tot acht weken na het aanmeten van het korset.

Bent u verhinderd?

Heeft u een belangrijke reden waarom u niet kunt komen op uw afspraak? Neem contact op met de polikliniek. Gaat het om een opname? Bel dan het patiënten servicebureau.

Heeft u nog vragen?

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem contact met ons op via een van deze telefoonnummers. 

Contactinformatie afdelingen

Gipskamer

Telefoonnummer 020-634 6194
Route 24

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven