Thuismeten: Samen houden we grip op te hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap

Thuismeten helpt om een te hoge bloeddruk tijdens uw zwangerschap onder controle te houden. U meet thuis uw bloeddruk en andere symptomen, wij kijken met u mee. Zo werken we samen aan de beste zorg voor u. Deze folder vertelt u meer over hoe u de app Thuismeten kunt gebruiken.

Thuismeten bij te hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap

U heeft van de verloskundige of gynaecoloog te horen gekregen dat u een te hoge bloeddruk heeft tijdens uw zwangerschap. U kunt hierdoor last krijgen van klachten als:

  • hoofdpijn;
  • vocht vasthouden in de handen, voeten of gezicht;
  • overgeven;
  • een grieperig gevoel zonder koorts;
  • sterretjes of wazig zien;
  • een strak gevoel in de bovenbuik.

Het is belangrijk voor de gezondheid van u en uw ongeboren kind om uw bloeddruk stabiel te houden tijdens de zwangerschap. De verloskundige begeleidt u tot aan de bevalling. U krijgt advies over hoe u de bloeddruk onder controle kunt houden.

U blijft naar het ziekenhuis komen voor bijvoorbeeld monitoring van de baby en bloedonderzoek. Daarnaast is Thuismeten bij veel mensen met te hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap een belangrijk onderdeel van de begeleiding.

Hoe werkt Thuismeten?

U krijgt een bloeddrukmeter om hiermee thuis uw bloeddruk te meten. U bespreekt met uw verloskundige hoe vaak u moet meten. De metingen geeft u aan ons door met de app Thuismeten. U hoort ook van uw verloskundige wat u moet doen als uw bloeddruk te hoog is.

Uw gynaecoloog of verloskundige kan samen met u besluiten dat gebruik van de Thuismeten app bij u past. U installeert de Thuismeten app dan op uw telefoon of tablet. U ontvangt een welkomstmail van Thuismeten. Hierin wordt uitgelegd hoe u begint met Thuismeten.

De Thuismeten app stuurt u berichten, bijvoorbeeld als het tijd is om een meting te doen.

Waarom gebruikt u de app Thuismeten?

Thuismeten kan ondersteunen bij uw behandeling. U doet dit naast uw afspraken in het ziekenhuis. Met de app Thuismeten op uw telefoon of tablet geeft u uw metingen regelmatig aan ons door. Wij kijken mee hoe het met u gaat.

Zo zijn we er sneller bij als uw symptomen veranderen en kunnen we voorkomen dat deze erger worden. Daarnaast hoeft u als u Thuismeten gebruikt minder vaak naar het ziekenhuis te komen. Zo houden we samen grip op uw aandoening.

Ook kunt op de Thuismeten app een aantal informatieve filmpjes zien, over herkennen van uw symptomen of hoe u een mogelijke verslechtering herkent. Deze filmpjes kunnen u helpen om beter te snappen wat er aan de hand is en hoe het met u gaat.

Controle van uw metingen

De zorgverlener controleert de metingen die u opstuurt. We nemen contact met u op als dit nodig is. We controleren niet 24 uur per dag. Neem bij spoed dus altijd contact op met ons Moeder Kind Centrum via 020 634 6320.

Nood

Voelt u zich echt niet goed? Handel dan zoals u altijd doet. Neem zo snel mogelijk contact op met:

  • Uw huisarts
  • De huisartsenpost
  • In levensbedreigende situaties 112

Contactinformatie afdelingen

Gynaecologie en Verloskunde polikliniek

Openingstijden Van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30
Telefoonnummer 020-634 6103
Route 18

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven