Thuismeten: Samen houden we grip op hartfalen

Thuismeten helpt om uw hartklachten onder controle te houden. U meet thuis uw symptomen, wij kijken met u mee. Zo werken we samen aan de beste zorg voor u. Deze folder vertelt u meer over hoe u de app Thuismeten kunt gebruiken.

Waarom gebruikt u de app Thuismeten?

Thuismeten kan helpen om u en uw mantelzorgers te ondersteunen bij uw behandeling. U doet dit naast uw afspraken in het ziekenhuis. Met de app Thuismeten op uw telefoon of tablet geeft u uw metingen regelmatig aan ons door. Wij kijken mee hoe het met u gaat.

Zo zijn we er sneller bij als uw symptomen veranderen en kunnen we voorkomen dat deze erger worden. Daarnaast hoeft u als u Thuismeten gebruikt minder vaak naar het ziekenhuis te komen. Zo houden we samen grip op uw aandoening.

Ook kunt op de Thuismeten app een aantal informatieve filmpjes zien, over uw symptomen of hoe u een mogelijke verslechtering herkent. Deze filmpjes kunnen u helpen om beter te snappen wat er aan de hand is en hoe het met u gaat.

Hoe werkt de app Thuismeten?

Uw zorgverlener kan samen met u besluiten dat gebruik van de Thuismeten app bij u past. U installeert de Thuismeten-app dan op uw telefoon of tablet. We helpen u hier graag bij.

U ontvangt een welkomstmail van Thuismeten. Hierin wordt uitgelegd hoe u begint met Thuismeten. Komt u er niet uit? We helpen u graag.

De Thuismeten app stuurt u berichten, bijvoorbeeld als het tijd is om een meting te doen.

Via de BeterDichtbij app kunt u makkelijk en veilig contact opnemen met uw zorgverlener. U kunt appen en (op afspraak) beeldbellen met de arts. BeterDichtbij is een aparte app. De Thuismeten app biedt BeterDichtbij aan als contactmogelijkheid. Als u beide apps heeft geïnstalleerd, schakelt Thuismeten automatisch over.

Thuismeten bij Hartfalen

Thuismeten is bij veel mensen met hartfalen een belangrijk onderdeel van de begeleiding. Het doel van onze behandeling is om te zorgen dat uw klachten niet verergeren en misschien wel verminderen. U spreekt met uw verpleegkundig specialist en hartfalenverpleegkundige af hoe vaak u moet meten.

Denk daarbij aan metingen van uw gewicht, bloedruk of hartslag. De metingen geeft u aan ons door met de app Thuismeten. U hoeft hierdoor minder vaak naar het ziekenhuis te komen. Tijdens uw eerste gesprek met uw zorgverlener krijgt u verdere uitleg over Thuismeten. Samen bespreken jullie of het iets voor u is.

Nood

Voelt u zich echt niet goed? Handel dan zoals u altijd doet. Neem zo snel mogelijk contact op met:

  • Uw huisarts
  • De huisartsenpost
  • In levensbedreigende situaties 112

Contactinformatie afdelingen

Hartfalen polikliniek

Openingstijden van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur
Telefoonnummer 020-634 6635
E-mailadres poli.hartfalen@bovenij.nl
Route 10

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven