Bijeenkomst Gezond Bewegen

U heeft vandaag de bijeenkomst Gezond Bewegen gevolgd. Hopelijk heeft u hier informatie gekregen die u gaat helpen bij uw herstel. Hierbij een overzicht van wat er vandaag besproken is.
Mocht u nog vragen hebben over deze bijeenkomst, bespreek deze dan met u eigen therapeut.

Beweegnormen

Er zijn beweegrichtlijnen. Deze geven aan hoeveel beweging nodig is voor een goede gezondheid:

  • De Nederlandse Norm Gezond Bewegen zegt; minimaal vijf dagen in de week 30 minuten (middelmatig) intensief bewegen.
  • Fitnorm; minstens drie maal per week 20 minuten inspannende lichaamsbeweging.

Meer informatie hierover vindt u op de website: Beweegnorm

Figuur factoren die invloed hebben op het bewegen

Wat is (middelmatig) intensief bewegen en wat is inspannende lichaamsbeweging?

Tijdens het herstellen maken wij gebruik van de Borgschaal om inspanning meetbaar te maken. Hierbij is Borg 11 licht inspannend, Borg 13 (middelmatig) inspannend en Borg 14 inspannend bewegen.


Bewegen en trainen

Om gezond te bewegen moet u voldoen aan de beweegnorm (uit onderzoek blijkt dat slechts 44 % van de Nederlanders hier aan voldoet). Lees meer over de beweegrichtlijnen hier. Hier wordt u alleen niet fitter van. Om daadwerkelijk fitter te worden moet u trainen, hiervoor kunt u de fitnorm gebruiken. Dit is dus naast de beweegnorm!

Factoren die invloed hebben op het bewegen

Bewegen lukt helaas niet altijd. Dit kan komen door uw lichamelijke klachten of door pijn en angst voor het bewegen. Pijn en angst kunnen helaas ook de klachten in stand houden. Tijdens het herstellen wordt, samen met u, gedacht aan een manier van bewegen die bij u past. Hierbij wordt rekening gehouden met de factoren die invloed hebben op uw mogelijkheden.

Plezier in bewegen

Zorg dat u op zoek gaat naar een manier van bewegen die bij u past. Bewegen mag leuk zijn en naast gezond voor u zijn, ook plezier op leveren.

Heel veel succes en hopelijk veel beweegplezier!

 

Contactinformatie afdelingen

Revalidatie en Herstel polikliniek

Telefoonnummer 020-634 6157
Route 70

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven