Enkel - arm index zonder looptest

Een enkel - arm index onderzoek is een onderzoek door middel van bloeddrukmetingen aan uw armen en benen. Zo wordt een indruk verkregen van de conditie van uw bloedvaten.

Zijn er voorbereidingen nodig?

Er zijn voor dit onderzoek geen voorbereidingen nodig.

Wat gebeurt er tijdens het onderzoek?

U wordt gevraagd om uw schoenen, sokken en eventuele steunkousen uit te doen. U gaat op de onderzoekstafel liggen. Voor dit onderzoek is het belangrijk dat u plat ligt, u krijgt een dun kussen onder het hoofd. U krijgt aan uw armen en benen een bloeddrukband.

Er wordt een beetje gel op polsen en enkels aangebracht. U hoort uw eigen hartslag op een monitor. Vervolgens worden de bloeddrukbanden één voor één opgepompt. Dit voelt een beetje strak aan.

Is het onderzoek pijnlijk?

Het onderzoek zelf is niet belastend of pijnlijk.

Hoe lang duurt het onderzoek?

De duur van het onderzoek is ongeveer 20 minuten.

Wanneer en van wie krijg ik de uitslag?

U krijgt de uitslag van uw behandelende arts bij de eerstvolgende afspraak.

Waarschuwing

Om de wachtlijsten voor diverse radiologie onderzoeken zo kort mogelijk te houden hanteren wij in de agenda’s een strakke planning. Het is dan ook raadzaam 5 tot 10 minuten voor de afspraaktijd aanwezig te zijn.  Te laat  komen kan betekenen dat u dezelfde dag niet meer geholpen kunt worden.

Zijn er risico’s / bijwerkingen?

Bij echografie zijn geen bijwerkingen. Echografie maakt gebruik van geluidsgolven in plaats van röntgenstraling. Hierdoor is het onderzoek onschadelijk.

Opmerkingen, suggesties, klachten

Indien u suggesties heeft voor verbeteringen met betrekking tot het onderzoek horen wij dat graag. Indien u niet tevreden bent over de uitvoering van het onderzoek of onze medewerkers wordt u geadviseerd om zo mogelijk uw bezwaren direct kenbaar te maken aan de betrokken medewerker(s). Suggesties, opmerkingen en klachten kunt u sturen naar het secretariaat van de polikliniek radiologie.

Contactinformatie afdelingen

Radiologie polikliniek

Telefoonnummer 020-634 6166
E-mailadres radiologie@bovenij.nl
Route 54

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven