Thuismeten: Samen voor de beste zorg bij chemotherapie

Thuismeten tijdens chemotherapie ondersteunt u en uw mantelzorgers bij de behandeling van kanker. U meet thuis hoe het fysiek en metaal met u gaat, wij kijken met u mee. Zo werken we samen aan de beste zorg voor u. Deze folder vertelt u meer over hoe u de app Thuismeten kunt gebruiken.

Waarom gebruikt u de app Thuismeten?

Thuismeten kan helpen om u en uw mantelzorgers te ondersteunen bij uw behandeling. U doet dit naast uw afspraken in het BovenIJ. Met de app Thuismeten op uw telefoon of tablet geeft u uw metingen regelmatig aan ons door. Wij kijken mee hoe het met u gaat.

Zo zijn we er sneller bij als de bijwerkingen van uw behandeling veranderen en kunnen we voorkomen dat deze erger worden. Daarnaast hoeft u als u Thuismeten gebruikt minder vaak naar het ziekenhuis te komen. Zo houden we samen grip op uw behandeling.

Ook kunt op de Thuismeten app een aantal informatieve filmpjes zien, over bijwerkingen van de behandeling of hoe u een mogelijke verslechtering herkent. Deze filmpjes kunnen u helpen om beter te snappen wat er aan de hand is en hoe het met u gaat.

Hoe werkt de app Thuismeten?

Uw arts kan samen met u besluiten dat gebruik van de Thuismeten app bij u past. U installeert de Thuismeten-app dan op uw telefoon of tablet. We helpen u hier graag bij.

U ontvangt een welkomstmail van Thuismeten. Hierin wordt uitgelegd hoe u begint met Thuismeten.

De Thuismeten app stuurt u berichten, bijvoorbeeld als het tijd is om een meting te doen.

Via de BeterDichtbij app kunt u makkelijk en veilig contact opnemen met uw zorgverlener. U kunt appen of (op afspraak) een beeldbelgesprek voeren met een zorgverlener. BeterDichtbij is een aparte app. De Thuismeten app biedt BeterDichtbij aan als contactmogelijkheid.

Thuismeten bij chemotherapie

U bent bij de oncoloog geweest en hebt te horen gekregen dat u chemotherapie krijgt. Chemotherapie is een behandeling met medicijnen. Deze medicijnen heten cytostatica. De medicijnen verspreiden zich via het bloed door het hele lichaam. Zo kunnen ze de kankercellen doden of hun celdeling remmen.

U krijgt begeleiding van een oncologieverpleegkundige. De oncologieverpleegkundige legt u uit wat de behandeling met chemotherapie in gaat houden. U krijgt advies over hoe u om kunt gaan met de mogelijke bijwerkingen van de chemotherapie.

Thuismeten is bij veel mensen met chemotherapie een belangrijk onderdeel van de begeleiding. U spreekt met uw oncologieverpleegkundige af hoe vaak u moet meten. Denk daarbij aan het in kaart brengen van eventuele bijwerkingen of hoeveel last u heeft van uw ziekte. De metingen geeft u aan ons door met de app Thuismeten.

Tijdens uw eerste gesprek met uw oncologieverpleegkundige krijgt u verdere uitleg over Thuismeten. Samen bespreken jullie of het iets voor u is.

Nood

Voelt u zich echt niet goed? Handel dan zoals u altijd doet. Neem zo snel mogelijk contact op met:

  • Oncologie polikliniek (tijdens kantoortijden) 020 - 634 6605
  • Verpleegafdeling ('s avonds en in het weekend) 020 - 634 6450
  • In levensbedreigende situaties 112

Contactinformatie afdelingen

Oncologie - casemanager

Telefoonnummer casemanager oncologie: 020 - 634 6605 / casemanager mammacare: 020 – 634 6517
Route 48 / 22

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven