Brainstem Auditory Evoked Potentials - BAEP onderzoek

Binnenkort heeft u een afspraak voor een BAEP onderzoek. In deze folder leest u wat u hierbij kunt verwachten. Het onderzoek vindt plaats op de afdeling klinische neurofysiologie, route 37.

Wat is een BAEP-onderzoek?

De afkorting BAEP staat voor 'Brainstem Auditory Evoked Potentials'. Dit onderzoek geeft informatie over de werking van de gehoor- en evenwichtszenuw.

Voorbereiding

Om de plakkertjes goed op uw hoofdhuid te bevestigen is het van belang dat uw haren voor het onderzoek schoon en droog zijn. Gebruik geen gel, lak, mousse enz., anders kan het onderzoek niet doorgaan. Gaat u van tevoren naar het toilet. Het onderzoek duurt ongeveer 30 minuten en kan moeilijk onderbroken worden.

Wat gebeurt er tijdens het onderzoek?

  • U gaat op een stoel zitten en de laborant plakt op uw hoofd enkele plakkertjes. Dit gebeurt met een speciale pasta. Deze plakkertjes worden met draadjes verbonden aan een computer.
  • Vervolgens gaat u op een bed liggen.
  • U krijgt een koptelefoon op en u hoort dan ongeveer 15 minuten lang klikjes in een bepaald ritme. Dit is over het algemeen niet vervelend.
    U kunt rustig met gesloten ogen blijven liggen.
  • Uw gehoor wordt aan beide oren getest door de klikjes die steeds zachter worden. De laborant vraagt u het moment aan te geven waarop u niets meer hoort.
  • Tijdens het onderzoek registreert de computer de signalen uit de hersenen.

Na het onderzoek

De plakkertjes worden van uw hoofd afgehaald en de pasta wordt, zo goed mogelijk, met water verwijderd. U kunt hierna weer naar huis gaan.

De uitslag

De uitslag krijgt u enkele weken na het onderzoek van uw specialist.

Bent u verhinderd?

Heeft u een belangrijke reden waarom u niet kunt komen op uw afspraak? Neem dan contact met ons op. Gaat het om een opname? Bel dan het patiƫnten servicebureau.

Heeft u nog vragen?

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan tijdens kantooruren contact op met de afdeling klinische neurofysiologie.

Contactinformatie afdelingen

Klinische Neurofysiologie (KNF)

Telefoonnummer 020-634 6260/6842
Route 37

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven