Bloeddrukmeting - 24 uur

Binnenkort heeft u een afspraak voor een 24-uurs bloeddrukmeting. In deze folder leest u wat u bij dit onderzoek kunt verwachten.

Een 24-uurs bloeddrukmeting meet 24 uur lang, 3 x per uur uw bloeddruk overdag en 1 x per uur uw bloeddruk ’s nachts. Door dit onderzoek krijgt de arts een nauwkeurig beeld van uw bloeddruk gedurende een dag en een nacht. Zo kan bekeken worden bij welke activiteiten of na welke medicijnen uw bloeddruk te hoog of te laag is geweest.

Wat kunt u verwachten?

Er wordt bij u een klein kastje aangesloten, dat u gedurende 24 uur bij u zult dragen. Behalve een strak gevoel aan uw arm tijdens het meten is het onderzoek geheel pijnloos en u kunt gedurende de 24 uur al uw normale activiteiten blijven verrichten. Het is juist belangrijk uw gewone dagindeling aan te houden om een goed beeld te krijgen.

Door het oppompen van de band kan het zijn dat deze los gaat zitten. Dan moet u de band opnieuw aanbrengen en strak aantrekken.

De dag van het onderzoek

Trek op deze dag gemakkelijk zittende, niet knellende kleding aan. Bij voorkeur een T-shirt.

Belangrijk

  1. De bloeddrukmeter mag onder geen voorwaarde nat worden: neem dus geen bad of douche en ga niet zwemmen, dit leidt tot beschadiging van de bloeddrukmeter.
  2. Slaap niet op of onder een elektrische deken die aanstaat. Dit kan storingen van de opname veroorzaken. De deken van tevoren opwarmen is niet bezwaarlijk, vergeet echter niet de deken uit te schakelen als u naar bed gaat.

Heeft u nog vragen?

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan tijdens kantooruren contact op met de polikliniek Cardiologie.

Bent u verhinderd?

Heeft u een belangrijke reden waarom u niet kunt komen op uw afspraak? Neem contact op met de polikliniek Cardiologie. 

Contactinformatie afdelingen

Cardiologie polikliniek

Telefoonnummer 020-634 6732
Route 10

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven