Verpleegafdeling AOA

U bent opgenomen op de Acute Opname Afdeling (AOA). De AOA is speciaal voor patiënten die met spoed worden opgenomen via de spoedeisende hulp of de polikliniek. 

Opname

De onderzoeken die nodig zijn vinden plaats op de spoedeisende hulp of de AOA. Hierdoor kan de arts snel een diagnose stellen en kan uw behandeling beginnen. De bedoeling is dat u niet langer dan 48 uur op de AOA blijft. Binnen deze periode wordt met u besproken of u met ontslag kunt of dat u wordt overgeplaatst naar een gewone verpleegafdeling.

Contactpersoon

Het is van belang dat u met uw familie afspreekt wie, buiten uzelf, inlichtingen over u mag vragen. U kunt tijdens het opnamegesprek de naam en het telefoonnummer van deze contactpersoon aan de verpleegkundige doorgeven. Uw contactpersoon wordt als eerste gebeld mocht dit nodig zijn. Wij vragen u vriendelijk uw familie en kennissen bij uw contactpersoon te laten informeren naar uw gezondheidstoestand. Heeft uw contactpersoon vragen of maakt zich zorgen, laat hem of haar contact opnemen met de verpleegkundige die u verzorgt. Dit kan dagelijks na 10.30 uur. Via de verpleegkundige kunt u of uw contactpersoon eventueel een afspraak maken met de arts (assistent).

Stroke-unit

De afdeling heeft een zogenaamde stroke-unit, speciaal voor patiënten die net een beroerte hebben gehad. Hier wordt met hulp van elektronische apparatuur metingen verricht en observaties gedaan, waardoor snelle diagnostiek, zorg en behandeling mogelijk zijn. De stroke-unit is een aparte kamer op de afdeling AOA. 

Medicijnen

Als u thuis medicijnen gebruikt, laat u deze dan zo spoedig mogelijk meebrengen naar het ziekenhuis.

Een arts aan uw bed

Dagelijks komen op de afdeling artsen of arts assistenten van verschillende specialismen. Dit is zoveel mogelijk in de ochtenduren maar er zijn geen vaste tijden voor.

Bezoektijden

Bij opname is het toegestaan dat familieleden of andere naaste(n) u begeleiden naar de afdeling. Daarna gelden de normale bezoektijden:  van 13.30 – 14.30 uur en  van 18.30 – 19.30 uur. 

In verband met de rust van u en uw eventuele zaalgenoten geldt de afspraak dat u niet meer dan twee bezoekers tegelijk kunt ontvangen. Er kunnen uitzonderingen zijn om af te wijken van de normale bezoektijden, bespreekt u dit met de verpleegkundige van de afdeling.

Overige medewerkers

Tijdens uw verblijf op onze afdeling kunt u ook andere medewerkers tegen komen, zoals een: diëtiste, fysiotherapeut, ergotherapeut, maatschappelijk werkster / transferverpleegkundige.

Verzoek

De AOA is een afdeling waar 24 uur per dag spoedpatiënten worden opgenomen. Dit kan tot gevolg hebben dat familie gevraagd wordt even in de hal plaats te nemen zodat de eerste zorg aan de patiënt gegeven kan worden.

Overplaatsen

Als bekend is dat u langer dan 48 uur in het ziekenhuis moet blijven, wordt u overgeplaatst naar de gewone verpleegafdeling. U kunt de hele dag worden overgeplaatst tot 20.00 uur ’s avonds.

Legitimeren in de zorg: Laat ons weten wie u bent

Om de zorg voor u zo goed en veilig mogelijk te kunnen uitvoeren, is het belangrijk dat wij weten wie u bent. Het is dan ook noodzakelijk dat uw gegevens juist en volledig bij ons bekend zijn. Zorg dat u een geldig identiteitsbewijs kunt laten zien. Bij uw inschrijving zijn wij wettelijk verplicht om ook uw burgerservicenummer te registreren. Dit is nodig voor de declaratie van de kosten bij de zorgverzekeraar. 

Heeft u geen identiteitsbewijs bij u of zijn uw gegevens onjuist of onvolledig?

Indien u zich niet kunt legitimeren of als uw gegevens onjuist of onvolledig zijn, loopt u ook het risico dat u de rekening van het ziekenhuisbezoek zelf moet betalen. Wie na een ongeval of met spoed in een ziekenhuis wordt behandeld en geen geldig identiteitsbewijs bij zich heeft, moet dit binnen twee weken alsnog aan het ziekenhuis tonen.

Kosten

Uw opname op de Acute Opname Afdeling valt onder uw Nederlandse zorgverzekering. Houdt u hierbij wel  rekening met het verplichte eigen risico én uw eventueel vrijwillig gekozen eigen risico. 

Verzekerd in het buitenland? 

Houd dan rekening met het betalen van een voorschot per specialistische behandeling. Heeft u een geldige Europese verzekeringspas? Een geldige EHIC (European Health Insurance Card + EU-logo) accepteren wij als verzekeringsbewijs. 

Onverzekerd? 

Heeft u geen Nederlandse of buitenlandse zorgverzekering. Houd dan rekening met het betalen van een voorschot per specialistische behandeling. Let op! De rekening voor uw behandeling kan hoger zijn  dan het voorschot. De eindrekening krijgt u na de behandeling toegestuurd. 

Heeft u nog vragen?

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stelt u deze dan aan de verpleegkundige op de afdeling.

Contactinformatie afdelingen

Acute Opname Afdeling (AOA)

Telefoonnummer 020-634 6440
Route 2e etage

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven