Gordelroos pijnbestrijding

U heeft een afspraak gekregen om de pijn, veroorzaakt door gordelroos, te laten behandelen. Gordelroos is een ontsteking van het centrale zenuwstelsel, veroorzaakt door het herpes zoster virus. In deze folder leest u hier meer over.

Wat is gordelroos?

Gordelroos uit zich in blaasjes en pijn. Om een zo optimaal mogelijk resultaat te krijgen, kan de behandeling het beste direct na het uitbreken van de gordelroos starten. Als u na 3 weken nog niet behandeld bent, is het mogelijk dat de pijn niet meer behandelbaar is. Soms is het nodig de behandeling twee keer uit te voeren.

Voor de behandeling

  • De behandeling vindt plaats onder röntgendoorlichting. Als u zwanger bent of zou kunnen zijn, dient u dit vóór het onderzoek door te geven!
  • In verband met de steriliteit in de behandelkamer is het wenselijk dat u zo kort mogelijk voor de behandeling een bad of douche neemt. 

Stoppen met bloedverdunner of antistollingsmiddel

  • Gebruikt u een bloedverdunner (bijvoorbeeld Ascal) dan moet deze in overleg voor de behandeling worden gestopt. Overleg hierover met de arts die de bloedverdunner heeft voorgeschreven.
  • Gebruikt u een antistollingsmiddel (bijvoorbeeld Marcoumar of Sintrom) dan is het nodig dat u zo spoedig mogelijk contact opneemt met de trombosedienst, zodat zij ervoor kunnen zorgen dat de INR-waarde op de dag van de behandeling 1.6 of lager is.

Behandeling

De behandeling wordt meestal onder röntgendoorlichting uitgevoerd. Met een stift wordt de plaats bepaald waar geprikt gaat worden. Daar wordt de huid verdoofd met een lokale injectie. U zult dan hierna het prikken niet meer zo vervelend vinden. Met een naald wordt verdovingsvloeistof onder de huid tot aan de wervelkolom ingespoten. Met een andere naald wordt dieper geprikt naar het gebied waar de zenuw zit die de pijn van de ontsteking veroorzaakt. Daar wordt een verdovingsvloeistof en een ontstekingsremmer ingespoten. Na de behandeling blijft u een paar minuten op uw rug liggen om de vloeistof goed in te kunnen laten werken.

Na de behandeling

  • Na de behandeling gaat u met uw begeleider naar huis. Indien nodig kan uw begeleider in de centrale hal een rolstoel gaan halen.
  • Er wordt een controle afspraak gemaakt, voor 1 tot 2 weken na de behandeling.
  • Na de behandeling mag u niet zelf autorijden of met openbaar vervoer reizen, met uitzondering van een taxi. Dit geldt alleen op de dag van de behandeling.
  • De pleister mag ‘s avonds weer verwijderd worden.
  • U mag hierna weer douchen of baden.

Heeft u nog vragen?

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

Bent u verhinderd?

Heeft u een belangrijke reden waarom u niet kunt komen op uw afspraak? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Contactinformatie afdelingen

Pijnbestrijding polikliniek

Telefoonnummer 020-634 6287
Route 32

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven