Nieuws

Nieuws uit het BovenIJ

golf

Acht grote Amsterdamse zorginstellingen, waaronder het BovenIJ ziekenhuis, bundelen hun krachten in de strijd tegen de sigaret. Zij roepen de gemeente Amsterdam op om de publieke ruimtes rondom hun instellingen tot rookvrij gebied te verklaren. Dit laten ze weten in een brief die zij op 7 maart aan wethouder Simone Kukenheim (zorg) overhandigden.

Lees meer Lees meer over Amsterdamse zorginstellingen pleiten voor rookvrije zones

Wil je als patiënt, (jonge) ondernemer, senior of nieuwe Noorderling meedenken over de zorg van de toekomst? Kom dan zaterdag 16 maart tussen 12.00 - 14.00 uur mee lunchen en praten over de zorg.

Lees meer Lees meer over Buurt aan tafel: meedenken over de zorg van de toekomst

Zes jongeren met migraine laten zien dat ze meer zijn dan hoofdpijnpatiënt. Op zaterdag 16 maart 2019 om 14:30 uur onthullen ze hun eigen portret bij de start van de Migraineweek. De jongeren zijn ambassadeurs van Hoofdpijnnet, die de tentoonstelling organiseert samen met de hoofdpijnpolikliniek voor kinderen en jongeren in het BovenIJ ziekenhuis.

Lees meer Lees meer over Expositie en voorlichtingsbijeenkomst over hoofdpijn bij kinderen en jongeren

Van 11 tot en met 16 maart 2019 is het de Week van Zorg en Welzijn. Het BovenIJ ziekenhuis organiseert in deze week verschillende activiteiten in de buurt én in het ziekenhuis. Op deze manier willen we (toekomstige) patiënten en medewerkers kennis laten maken met de zorg én het BovenIJ ziekenhuis.

Lees meer Lees meer over BovenIJ ziekenhuis trekt de buurt in

Leerlingen van de IMC Weekendschool van Amsterdam-Noord hebben op twee zondagen in het BovenIJ ziekenhuis de kans gekregen om meer te leren over werken in een ziekenhuis. Tijdens het vak Geneeskunde kunnen zij zo zelf ontdekken hoe gevarieerd een ziekenhuisomgeving is.

Lees meer Lees meer over BovenIJ ziekenhuis geeft les aan leerlingen IMC Weekendschool

Verbonden met het BovenIJ

Het BovenIJ was als een vervangend thuis voor mij. In het ziekenhuis kent iedereen elkaar en zegt elkaar gedag.

Jana vindt dat zorgzaamheid één van de belangrijkste eigenschappen is van een verpleegkundige. “Je probeert patiënten gerust te stellen, dat het oké is om hulp te vragen. Daarin wil je geloofwaardig over komen, ook als je het hartstikke druk hebt. Als je in dit werk wat geeft, krijg je heel veel terug.”

Meer weten over werken bij het BovenIJ? Kijk op onze werkenbij-site.

 

Lees het verhaal van Jana
Terug naar bovenScroll naar boven