verpleegkundige orthopedie en geriatrie

Susan Mijnheer

Ouderen hebben vaak prachtige verhalen te vertellen

golf
  1. Home
  2. Zorgverleners
  3. Susan Mijnheer

Onze verpleegkundige orthopedie en geriatrie Susan Mijnheer is blij dat ze in het BovenIJ ziekenhuis werkt: ‘Dit is een klein, fijn ziekenhuis.’

‘Ik hou van mijn vak en vind veel dingen interessant. Daarom heb ik in het BovenIJ heb ik verschillende taken. Als geriatrieverpleegkundige zie ik oudere patiënten die bij de geriater komen. Op de afdeling orthopedie verpleeg ik patiënten die een operatie hebben gehad. Verder zie ik patiënten een aantal weken na hun operatie terug, om te horen hoe het nu gaat.

Bij oudere mensen gaan ziektes anders dan bij jongeren. Bij een blaasontsteking hebben ouderen bijvoorbeeld geen koorts of buikpijn, maar zijn ze in de war. Het is moeilijker om erachter te komen waar iets vandaan komt. En dat vind ik als geriatrieverpleegkundige erg interessant. Ouderen hebben vaak ook prachtige verhalen te vertellen.

Op de kleuterschool liep ik al met een dokterskoffertje rond. Ik zorg altijd al graag voor mensen. Sommige patiënten vinden me een beetje streng, omdat ik ze vraag de dingen zelf te doen die ze zelf kunnen. Dit is voor hun eigen bestwil. Je herstelt eerder als je snel uit bed komt en beweegt. Dat is anders dan vroeger, toen patiënten vooral in bed lagen. Dus wat de patiënt zelf kan, doet hij zelf. En anders help ik met alle liefde.

Toen ik werd gevraagd om in het BovenIJ ziekenhuis te werken, twijfelde ik. Ik ben een poldermeisje en vond het spannend om in de grote stad te gaan werken. Maar toen ik hier kwam kijken, zag ik vanuit het raam een molen staan. Dus toch een beetje polder! Toen durfde ik het wel aan. Gelukkig maar, want het BovenIJ is een klein, fijn ziekenhuis.

Ik hou van een dolletje, van mij hoeft alles niet zo serieus. Dus als ik voel dat ik een grapje kan maken, dan doe ik dat zeker. De beste dagen, zijn de dagen waarop alles lekker loopt: de zorg voor de patiënten en de samenwerking met mijn collega’s. Na 20 jaar ga ik nog steeds met veel plezier naar mijn werk.’

Aandachtsgebieden

  • Geriatrie
  • Orthopedie

Opleiding en specialisatie

  • 2019-2020 opleiding geriatrieverpleegkundige VuMC, Amsterdam
  • 1998-1999 orthopediespecialisatie Waterland ziekenhuis, Purmerend
  • 1992-1997 inservice opleiding A verpleegkunde Gemini ziekenhuis, Den Helder

Gekoppelde specialismen

Gekoppelde afdelingen

Contact

Geriatrie polikliniek

  • Telefoonnummer 020-634 6253
  • Route 2e etage - zuid

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven