orthoptist

Rhoda Amaning

Je bent na een paar bezoeken gelijk een deel van hun leven

golf
  1. Home
  2. Zorgverleners
  3. Rhoda Amaning

‘Van jongs af aan wil ik al mensen helpen en vind ik het menselijk lichaam interessant. Door te kijken naar verschillende beroepen in het ziekenhuis ben ik orthoptist geworden. Een orthoptist is een paramedicus binnen de oogheelkunde die zich bezighoudt met de stand en samenwerking van de ogen en de oogbewegingen. Ik werk nu in het ziekenhuis waar ik ooit geboren ben, zo bijzonder!

Op mijn spreekuur zie ik pasgeborenen tot de oudste volwassenen. Kinderen vind ik de leukste patiëntengroep. Die zijn lekker eerlijk en vertellen meteen wat ze van het onderzoek vinden. Vaak zijn ze ook blij om mij te zien. Bij kinderen merk je dit heel snel, je bent na een paar bezoeken gelijk een deel van hun leven. 
Om een patiënt goed te kunnen helpen probeer ik altijd een luisterend oor te bieden. Waar heeft de patiënt moeite mee? En hoe kan ik helpen zodat hij/zij er baat bij heeft? Goed zien is heel waardevol en als je patiënten daarmee kan helpen, zijn ze altijd dankbaar. Afgelopen week heb ik nog iemand van zijn dubbelzien afgeholpen. Deze patiënt kan na jaren weer zijn oude hobby’s oppakken en was zo blij! Daar doe ik het voor.’ 

Aandachtsgebieden

  • Myopie (en de leefstijladviezen hierbij)
  • Scheelzien bij kinderen
  • Kinderen met hoofdpijnklachten
  • Dubbelzien

Opleiding en specialisatie  

2015-2019: HBO Bachelor Orthoptie

Gekoppelde specialismen

Gekoppelde afdelingen

Contact

Orthoptie

  • Telefoonnummer 020-6346282
  • Route 26 - polikliniek Oogheelkunde

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven