zorgconsulent allochtone patiënt

Nazli Lale

Patiënten kunnen mij altijd bellen voor vragen

portretfoto Nazli Lale, zorgconsulent allochtone patiënt in het BovenIJ ziekenhuis
portretfoto Nazli Lale, zorgconsulent allochtone patiënt in het BovenIJ ziekenhuis
golf
  1. Home
  2. Zorgverleners
  3. Nazli Lale

‘Ik ben zorgconsulent voor Turkstalige patiënten in het BovenIJ ziekenhuis. Dat houdt in dat ik ze begeleid tijdens het consult met de arts of verpleegkundige en tijdens opname. Patiënten kunnen mij daarnaast altijd bellen op mijn directe nummer voor alle praktische vragen rondom hun consult, behandeling en opname. Ik organiseer ook voorlichtingen in de wijk over verschillende ziektes en vertaal regelmatig naar het Turks voor de BovenIJ website en schriftelijke informatie voor afdelingen.

Ik probeer altijd lief, respectvol en geduldig te zijn. Uit reacties van patiënten merk ik dat ik dat wel goed voor elkaar krijg, want ze zijn mij altijd heel dankbaar. Ouderen die alleen naar het ziekenhuis komen, haal ik op bij de ingang omdat het voor hen heel lastig is om hun weg binnen het ziekenhuis te vinden. Ook probeer ik patiënten na te bellen als ze bijvoorbeeld een belangrijke ingreep achter de rug hebben, om te kijken hoe het met ze gaat. Dat wordt altijd zeer gewaardeerd. Ik doe ook dingen die niet onder mijn functie vallen, zoals een afspraak maken of wijzigen voor patiënten die de Nederlandse taal helemaal niet spreken. Dat doe ik uit liefdadigheid omdat ik weet dat patiënten daar altijd heel blij mee zijn.

Patiënten helpen, tevredenstellen en blij maken vind ik fantastisch. Als een patiënt na een consult vredig naar huis gaat, geeft dat mij veel voldoening. Ja, ik houd echt van dit werk.’

Opleiding en specialisatie

  • Medische Biologie 1998-2002
    Specialisatie: Sociaal maatschappelijk patiëntgericht onderzoek

Contact

Zorgconsulent voor anderstalige patiënten

  • Telefoonnummer 020-634 6836 (tracer 243)
  • Route begane grond

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven