teamhoofd

Marja Kemp

Alle medewerkers hebben hetzelfde doel voor ogen: zorgen voor onze patiënten

golf
  1. Home
  2. Zorgverleners
  3. Marja Kemp

‘Ik wist al heel jong dat ik in de zorg wilde werken. Direct na mijn middelbare school ben ik als verpleegkundige in opleiding begonnen. Nog vóór mijn diplomering kwam ik op de Spoed Eisende Hulp terecht, waar ik 25 jaar met veel plezier gewerkt heb. Inmiddels ben ik alweer een aantal jaar werkzaam als Teamhoofd zorg en verantwoordelijk voor de Acute Opname afdeling van het BovenIJ ziekenhuis. Sinds vorig jaar ben ik ook verantwoordelijk voor het Transferbureau.

Ik ben eindverantwoordelijk voor alles wat op onze afdeling gebeurt, zoals personeelsmanagement, de kwaliteit van zorg en opleidingen. Hierbij ben ik vooral faciliterend aan mijn team. Ik vind het heel belangrijk dat mijn medewerkers hun werk goed kunnen doen, waardoor de patiënten goede zorg krijgen. Want dat is waar het uiteindelijk om draait: de patiënt.

Ik werk op twee heel verschillende afdelingen en dat maakt het werk heel afwisselend. Bij de Acute Opname afdeling komen patiënten net het ziekenhuis binnen en de Transferafdeling houdt zich bezig met het vinden van een goede plek in de zorg als de patiënt bij ons uitbehandeld is. In de regio onderhoud ik contact met de andere ziekenhuizen, verpleeghuis- en thuiszorgorganisaties over verbeteringen rondom nazorg.

Ook ben ik voorzitter van de werkgroep zorg en dwang. In samenwerking met de internist ouderengeneeskunde, psychiater, transfer verpleegkundige en geriatrisch verpleegkundige maken we beleid rondom de veiligheid van kwetsbare ouderen in het ziekenhuis. Zo zorgen we ervoor dat als een kwetsbare oudere bijvoorbeeld in de war is, de verpleegkundigen weten hoe ze hiermee om kunnen gaan, en ze de juiste middelen en materialen hebben om in te zetten.

Wat ik zo mooi vind aan BovenIJ is dat ik echt het gevoel heb dat we het met elkaar doen.
Alle lagen van het management, de specialisten, het facilitair bedrijf, het magazijn, alle medewerkers hebben hetzelfde doel voor ogen: zorgen voor onze patiënten. Dat merk je heel erg. Iedereen denkt met je mee en helpt om iets snel voor elkaar te krijgen.’

Contact

Acute Opname Afdeling (AOA)

  • Telefoonnummer 020-634 6440
  • Route 2e etage

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven