anesthesioloog

Maarten Swartjes

Ook volwassenen probeer ik zoveel mogelijk op hun gemak te stellen

golf
  1. Home
  2. Zorgverleners
  3. Maarten Swartjes

‘Al toen ik klein was wilde ik, zoals ik dat toen noemde, ‘slaapdokter’ worden. Ik kende deze dokters van een operatie die ik zelf had. Het kapje dat ik destijds als kind op kreeg vond ik eng, waardoor ik dacht; dat moet beter kunnen.

Eenmaal volwassen kwam ik er steeds meer achter wat het vak inhoudt. De werking van medicijnen in combinatie met het menselijk lichaam wekten mijn interesse. Zodoende ben ik Geneeskunde gaan studeren en heb ik mijn hele pad ingericht om anesthesist te worden.

Als anesthesist verzorg ik de narcose en pijnbestrijding rondom een operatie en bereid ik mensen hierop voor. Hierbij is het belangrijk om oog voor de patiënt te hebben: zien wat er nodig is en de zorg hierop afstemmen. Het is namelijk niet zo dat 1 behandeling of anesthesietechniek bij iedereen werkt. Bij sommige mensen werkt het één beter en bij sommigen het ander.

Ik ben blij om te zien dat de narcose voor kinderen tegenwoordig heel anders geregeld is. Er is bijvoorbeeld goede voorlichting vooraf, we hebben iPads en boekjes om kinderen af te leiden en verdovende zalf als er prikjes gezet moeten worden. Ook volwassenen probeer ik zoveel mogelijk op hun gemak te stellen. Meestal doe ik dat met wat luchtigheid en humor. Vaak helpt het, maar een operatie blijft natuurlijk een serieuze zaak.’

Aandachtsgebieden

  • Algemene anesthesie.
  • Tevens geïnteresseerd in locoregionale anesthesie (zenuwblokkades) en echografie.

Opleiding en specialisatie

  • 2003: Biofarmacie
  • 2006-2015 opleiding Geneeskunde
  • 2016-2022 opleiding Anesthesiologie

Promotieonderzoek

In 2014 afgerond: Hoe ontstaat zenuwpijn en hoe is dit te behandelen?

Gekoppelde specialismen

Gekoppelde afdelingen

Contact

Preoperatieve polikliniek

  • Telefoonnummer 020-634 6287
  • Route 32

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven