ziekenhuisapotheker

Lodi Mast

Hoe kunnen we aan de wensen van de patiënt voldoen?

golf
  1. Home
  2. Zorgverleners
  3. Lodi Mast

‘Aan het eind van mijn VWO was ik gefascineerd door biochemie en de werking van geneesmiddelen. Later ontdekte ik dat ik dit heel graag toepas in de patiëntenzorg, en ben ik mij gaan richten op de ziekenhuisfarmacie. Nu heb ik een hele leuke baan in het BovenIJ en help ik iedere dag patiënten door hun geneesmiddelengebruik te verbeteren.

Als ziekenhuisapotheker ben ik betrokken bij de klinische en poliklinische farmaceutische patiëntenzorg. Ik ben een consulent voor de arts en word betrokken bij complexe farmaceutische zorg. Hierdoor word ik continu uitgedaagd om me te verdiepen en leer ik iedere dag bij.

Ik probeer altijd de individuele patiënt in het oog te houden; hoe kunnen we aan de wensen van de patiënt voldoen? Kunnen we bijvoorbeeld het geneesmiddelengebruik verminderen? Of kan een patiënt eerder naar huis? Patiënten vinden het fijn dat ik zo betrokken ben en veel tijd voor ze vrijmaak. Andersom word ik blij als ik zie dat ik een belangrijke bijdrage heb kunnen leveren voor een patiënt!’

Aandachtsgebieden

Medicatieverificatie (rondom opname en ontslag)

Opleiding en specialisatie

  • 2001 – 2008: VWO NG
  • 2008 – 2015: Opleiding farmacie (bachelor farmaceutische wetenschappen VU Amsterdam, master farmacie UU Utrecht.
  • 2017 – 2021: AIOS klinische farmacie

Onderzoek

Tijdens specialisatie tot ziekenhuisapotheker onderzoek gedaan naar anti-Xa top- en dalspiegels bij therapeutisch gedoseerd nadroparine in patiënten met en zonder nierfunctiestoornissen of obesitas.

Gekoppelde specialismen

Gekoppelde afdelingen


Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven