teamhoofd

Jacques Renooij

Wij faciliteren dat ouders en kinderen bij elkaar kunnen zijn

golf
 1. Home
 2. Zorgverleners
 3. Jacques Renooij

‘Ik ben teamhoofd zorg van het Moeder Kind Centrum. Hieronder vallen de kliniek Verloskunde, de kliniek Kindergeneeskunde en de twee bijbehorende poliklinieken. Ik houd mij o.a. bezig met het personeelsbeleid, jaarplannen, de begroting, opleidingen en de kwaliteit van zorg.

Alles wat met zwangerschap, verloskunde en kinderen te maken heeft sprak mij altijd al erg aan. BovenIJ heeft bovendien een visie waar ik heel warm van word: de moeder of verzorger en het kind blijven in principe altijd bij elkaar, ook wel ‘family centered care’ genoemd. Dit bevordert de hechting van kind met ouders en de ontwikkeling van borstvoeding. Het geeft baby’s een goede start in het leven. Ik vind het mooi om dit samen met mijn team te kunnen faciliteren.

We doen ons best om mee te bewegen met de vraag van de patiënt en naasten. Zo zien we bijvoorbeeld een toenemende vraag naar pijnstilling en bad bevallingen en een pedagogisch verantwoorde benadering van onze jonge zorgvragers. We werken er hard aan om ook dit 24/7 te kunnen faciliteren. Want pas als de patiënten tevreden zijn, zijn wij dat ook.’

Aandachtsgebieden

 • Regionale verloskundezorg o.a. spreiding acute verloskunde zorg
 • Duurzaam inzetbaarheid personeel

Opleiding en specialisatie

 • Diverse verpleegkundige opleidingen afgerond 1985
 • Management in de gezondheidszorg afgerond in 1987
 • Opleiding tot gespecialiseerd Obstetrisch en gynaecologisch verpleegkundige afgerond in 1998
 • Clinical Leadership Nyenrode 2017.

 

Contact

Moeder Kind Centrum

 • Telefoonnummer 020 - 6346320 of 020 - 6346325
 • Route balie tegenover de liften 1e etage

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven