GZ-psycholoog in opleiding

Isabelle van Haaster

golf
  1. Home
  2. Zorgverleners
  3. Isabelle van Haaster

‘Als psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog werk ik op het snijvlak van psychologie en geneeskunde en dat vind ik erg interessant. Het is uitdagend om de wisselwerking tussen psychologisch welbevinden en de fysieke gezondheid van volwassenen en ouderen (in teamverband) te diagnosticeren en behandelen. Mijn werk in het BovenIJ ziekenhuis combineer ik met mijn werk in de basis GGZ in Amsterdam Zuid.

Ik heb ervaring in de behandeling van een diversiteit aan klachten, zoals traumaklachten, angst- en spanningsklachten, maar ook somberheid/depressie, rouwbegeleiding, verwerking van ziekte, verslaving, zelfbeeld- en andere emotie(regulatie)-problematiek. Ik onderzoek met mijn patiënten wat het is wat hen laat vastlopen en wat hen zou kunnen helpen. Samen proberen we nieuwe inzichten te krijgen en zoeken we naar wat anders kan om op een meer constructieve manier met jezelf en met het leven om te kunnen gaan.
Ik maak in mijn behandelingen o.a. gebruik van Cognitieve Gedragstherapie (CGT), oplossingsgerichte therapie, Acceptance and Commitment therapy (ACT) en EMDR. De therapeutische relatie staat daarin centraal: ik hecht veel waarde aan veiligheid en vertrouwen, maar ook aan humor en een kritische blik. Het kunnen ondersteunen van mensen bij het leren omgaan met (de gevolgen van) hun ziekte en het vinden van een nieuwe balans in hun leven geeft mij veel voldoening.’
Opleidingen en specialisatie
  • 2022 – heden: Psycholoog i.o. tot GZ-psycholoog op de afdeling medische psychologie in het BovenIJ ziekenhuis en Psychologie Praktijk Amsterdam
  • 2016 - 2018: Master Medische Psychologie aan de Universiteit van Tilburg
  • 2013 – 1016: Bachelor Psychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Gekoppelde specialismen

Gekoppelde afdelingen

Contact

Medische psychologie polikliniek

  • Openingstijden van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 - 16.30 uur
  • Telefoonnummer 020-634 6206
  • Route 2e etage – zuid

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven