casemanager oncologie

Floor Molenaar

Ik kijk verder dan alleen het fysieke plaatje

golf
  1. Home
  2. Zorgverleners
  3. Floor Molenaar

‘Wanneer iemand kanker krijgt staat zijn of haar hele wereld op z’n kop. Als casemanager kun je dan heel veel voor iemand betekenen, niet alleen fysiek maar ook mentaal en sociaal. Het geeft mij heel veel voldoening om mijn patiënten te kunnen ondersteunen tijdens een heftig ziekteproces.

In BovenIJ ben ik het vaste aanspreekpunt voor oncologie patiënten die een interne behandeling krijgen. Dit houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor de coördinatie, planning en begeleiding van de patiënt. Daarnaast coach ik mijn patiënten en geef ze, indien gewenst, psychosociale ondersteuning.

Ik vind het belangrijk om de tijd voor iemand te nemen en dan ook de verdieping in te gaan. Op deze manier kan ik mijn patiënt in z’n totaliteit zien en verder kijken dan alleen het fysieke plaatje. We hebben bijvoorbeeld ook aandacht voor de sociale situatie zoals werk, gezin, intimiteit en andere zaken waar mijn patiënt mee worstelt.

Mijn patiënten geven regelmatig aan dat ze het fijn vinden om zoveel persoonlijke aandacht te krijgen en te weten bij wie ze terechtkunnen. Zelf kunnen ze enigszins de regie houden, maar er ook op vertrouwen dat ze op mij kunnen terugvallen als dat nodig is.’

Aandachtsgebieden

  • Thuis meten app

Opleiding en specialisatie

  • 2009-2013 HBO-Verpleegkunde
  • 2015-2016 Specialisatie oncologie.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven