gynaecoloog

Benno Dijkman

Patiënten zijn vaak ontzettend dankbaar

portretfoto van Benno Dijkman, gynaecologie in het BovenIJ ziekenhuis
portretfoto van Benno Dijkman, gynaecologie in het BovenIJ ziekenhuis
golf
 1. Home
 2. Zorgverleners
 3. Benno Dijkman

Onze gynaecoloog Benno Dijkman heeft ruim 20 jaar ervaring en staat bekend als vriendelijke en begripvolle gynaecoloog: ‘En ik ben duidelijk: je weet snel waar je aan toe bent.’

‘Tijdens mijn opleiding tot arts mocht ik meelopen in de verloskamers. Ik vond het geweldig om bij de geboorte van een baby te zijn. Verder begeleid je als gynaecoloog de patiënt van begin tot het eind. Ik doe zelf onderzoek en als ik weet wat het probleem is, kan ik dat ook oplossen. Dat maakt mijn werk afwisselend en leuk.

Ik doe regelmatig de TVT-O operatie bij vrouwen die last hebben van stressincontinentie. Stressincontinentie betekent dat je urine verliest als je bijvoorbeeld aan het sporten bent, of moet hoesten. Veel vrouwen proberen jarenlang hiervoor een oplossing te bedenken en gebruiken bijvoorbeeld maandverband. Totdat ze doorverwezen worden door hun huisarts en ze in mijn spreekkamer komen.

Met de TVT-O operatie breng ik een kunststof bandje in onder de plasbuis. Hierna verlies je geen urine meer bij inspanning. Deze kleine operatie duurt maar een kwartiertje, waarna het probleem meestal is opgelost. Patiënten zijn daarna zo dankbaar en blij: “Dit had ik 10 jaar eerder moeten doen”, hoor ik dan ook vaak.
Ik ben inmiddels meer dan 20 jaar gynaecoloog. In het BovenIJ werk ik met een hecht team. Het mooiste is als we bij een ingewikkelde bevalling door een goede samenwerking een gezonde baby op de wereld helpen.’

Aandachtsgebieden

 • Urine-incontinentie (TVT-O operatie)
 • Bekkenproblematiek (bijvoorbeeld baarmoederverzakking)
 • Minimaal invasieve chirurgie (operaties via kleine sneetjes)
 • Uitwendige versies (baby draaien bij stuitligging)

Opleiding en specialisatie

 • 1992-1998 Gynaecologie/verloskunde, AMC/OLVG te Amsterdam
 • 1980-1990 Geneeskunde, AMC te Amsterdam.

Gekoppelde specialismen

Contact

Gynaecologie en Verloskunde polikliniek

 • Openingstijden Van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30
 • Telefoonnummer 020-634 6103
 • Route 18

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven