teamhoofd

Arine Sneep

Ook buiten de muren van het ziekenhuis blijven we voor onze patiënten zorgen

golf
  1. Home
  2. Zorgverleners
  3. Arine Sneep

Persoonlijke zorg en aandacht zijn erg belangrijk op onze afdeling revalidatie en herstel. Ook wordt bij elke patiënt gekeken of er thuis extra hulp nodig is om te herstellen, vertelt afdelingshoofd Arine Sneep: ‘We hebben hiervoor een groot netwerk in Amsterdam-Noord.’

‘Het BovenIJ ziekenhuis heeft veel aandacht voor het verbeteren van de gezondheid van de inwoners van Amsterdam-Noord. Dat betekent dat we als ziekenhuis niet alleen proberen om mensen beter te maken, maar ook willen voorkomen dat ze opnieuw ziek worden. Dat doen we door onder andere te kijken naar de omgeving van onze patiënten: hebben ze thuis voldoende hulp om op te knappen? Hoe helpen we hen gezonder te gaan leven? Als iemand bijvoorbeeld behandeld wordt door één van onze diëtisten, dan kan hij het advies krijgen om beter te gaan eten.

Dat klinkt logisch. Maar als iemand alleen woont en geen energie heeft om boodschappen te doen, dan zien we hem waarschijnlijk weer snel in het ziekenhuis. Dus brengen we deze patiënt in contact met een welzijnscoach, die meekijkt wat er thuis nodig is om gezond te kunnen leven. Ik denk dat het BovenIJ met deze aanpak wel uniek is.

Aandacht voor de mantelzorger

Ook hebben we aandacht voor de mantelzorger van de patiënt: is deze misschien overbelast? Dan kunnen we hulp inschakelen, dicht bij huis. Hiervoor hebben we een groot netwerk in Amsterdam-Noord. Zo blijven we ook buiten de muren van het ziekenhuis voor onze patiënten zorgen. Totdat de patiënt sterk genoeg is om voor zichzelf te zorgen en gezond te blijven.

Persoonlijke zorg

Op de afdeling revalidatie en herstel vinden we het belangrijk dat patiënten echt gezien worden: de receptionisten kennen veel mensen bij naam. Persoonlijke zorg, dat vinden we ontzettend belangrijk. Onze medewerkers zijn geen artsen die vertellen wat je moet doen. Nee, ze staan náást je en zoeken samen met de patiënt naar de beste behandeling.
Als een patiënt revalideert, maken we een behandelprogramma wat precies bij deze patiënt past. Hierbij helpen verschillende behandelaars bij het revalideren, zoals een fysiotherapeut, een ergotherapeut, een diëtist, logopedist en psycholoog. Zodat de patiënt uiteindelijk het beste uit de behandeling haalt. Een kunstenaar die bij ons kwam was zo blij met het resultaat, dat hij een paar schilderijen heeft geschonken die nu op de afdeling hangen. Een mooi compliment!’

Contact

Revalidatie en Herstel polikliniek

  • Telefoonnummer 020-634 6157
  • Route 70

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven