pijnspecialist

dr. Annick Royakkers

Patiënten zijn blij dat er eindelijk iemand écht naar ze luistert

golf
 1. Home
 2. Zorgverleners
 3. Annick Royakkers

Pijn verminderen of zelfs helemaal laten verdwijnen, dat is het doel van onze pijnspecialist en anesthesioloog Annick Royakkers: ‘Pijn kan je leven overheersen. Het is geweldig dat ik iets voor deze patiënten kan betekenen.’

‘Toen ik op mijn twaalfde naar de middelbare school ging, hing ik een briefje boven mijn bureau. Hierop stond: “Ik wil dokteres worden”. Want dat was mijn doel. Uiteindelijk is dit gelukt en werk ik met veel plezier in het BovenIJ.

Als pijnspecialist zie ik mensen met allerlei soorten pijn zoals pijn bij een hernia, gordelroos, of kanker. Daarnaast  zijn wij in het BovenIJ gespecialiseerd in de behandeling van aangezichtspijn. Dit is hevige pijn aan het gezicht. Hiervoor komen mensen soms van de andere kant van het land naar ons toe. Ze zijn zo dankbaar na de behandeling. Wij hebben geen wachtlijst. Meestal kun je binnen 1 tot 2 weken, en soms zelfs na een paar dagen al bij ons terecht. We vinden het belangrijk we de patiënt snel zien, omdat pijn je leven kan overheersen. In het eerste gesprek probeer ik erachter te komen waar de patiënt precies last van heeft. Daarna maken we samen een duidelijk behandelplan.

Patiënten zeggen vaak dat het zo fijn is dat eindelijk iemand écht naar ze luistert. Want ze worden niet altijd serieus genomen. Sommige patiënten hebben zoveel last van pijn, dat ze niet meer naar hun werk kunnen. Soms komen ze zelfs hun huis niet meer uit. Ik word heel blij als de patiënt na mijn behandeling zegt weer volop van het leven te genieten.

Naast pijnspecialist ben ik ook anesthesioloog. Tijdens de operatie en houd ik alle belangrijke organen zoals het hart, de longen en de bloeddruk in de gaten. We bespreken welke verdoving voor de patiënt mogelijk is en voeren dat uit op de dag van de operatie. Omdat mijn contact met de patiënt dan kort is, probeer ik ervoor te zorgen dat de patiënt meteen op zijn gemak is en zich kan overgeven aan onze zorgen. Een bemoedigend woord op het juiste moment, een hand vasthouden… het zijn de kleine dingen waardoor iemand zich veilig voelt. Het is mooi als ik dat vertrouwen in korte tijd kan winnen.’

Aandachtsgebieden

 • Perifere zenuwpijn 
 • Pijn bij hernia (radiculaire pijn)
 • Aangezichtspijn

Opleiding en specialisatie

 • 2015-2018: Opleider anesthesiologie in het Zaans Medisch Centrum
 • 2011-2011: Opleiding pijnspecialist

Promotie

 • 2014: Biological markers for kidney injury and renal function in the Intensive Care Unit

 

Gekoppelde specialismen

Contact

Pijnbestrijding polikliniek

 • Telefoonnummer 020-634 6287
 • Route 32

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven