Afdeling

Reumatologie polikliniek

golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Reumatologie polikliniek

Op de reumatologie polikliniek kunt u terecht voor een afspraak met uw reumatoloog en voor behandelingen en onderzoek. 

Uw bezoek aan de polikliniek

Als we uw klacht onderzoeken, doen we vaak lichamelijk onderzoek en bloedonderzoek. Ook kan de reumatoloog scans en röntgenfoto’s laten maken. Ook kan bij het eerste consult een algeheel lichamelijk onderzoek plaatsvinden. Ook als u alleen klachten hebt in uw handen of voeten.

Wordt bij u een reumatische aandoeningen gevonden? Dan blijft u onder controle op de polikliniek. Als het nodig is verwijst de reumatoloog u door naar andere specialismen, zoals fysiotherapie en ergotherapie.

Vragenlijsten

Voor iedere afspraak ontvangt u een vragenlijst. De vragen gaan over uw klachten. U kunt deze online invullen. Deze vragenlijst is afkomstig van Reade.

Reade

Onze reumatologen zijn afkomstig van Reade, expertisecentrum voor revalidatie en reumatologie. Daarom ontvangt u de vragenlijsten vanuit Reade. Datzelfde geldt voor uw eventuele factuur. 

Contact

Uw afspraak

Uw huisarts of uw arts verwijst u door naar onze polikliniek. Daarna bellen wij u om een afspraak te maken. U wordt binnen drie werkdagen gebeld.

Vragen over uw afspraak?

Informatie over uw afspraak kunt u vinden in het patiëntenportaal Mijn BovenIJ. Ook kunt u een vraag stellen via de BeterDichtbij app.

Inschrijven

Komt u voor het eerst in het BovenIJ? Schrijft u zich dan in bij de afdeling Opname- en inschrijfbureau (route 57).

Gegevens aanpassen

Bent u verhuisd of heeft u een andere huisarts of apotheek? U kunt zelf uw gegevens aanpassen in Mijn BovenIJ

Afspraak afzeggen

Kunt u toch niet naar uw afspraak komen? Laat het ons zo snel mogelijk weten, dit kan via de BeterDichtbij app.

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6157
  • Route 70

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Bij Reumatoïde artritis heeft u meerdere ontstoken gewrichten, bijvoorbeeld in de handen, polsen, enkels of voeten. We noemen dit ook chronische gewrichtsreuma. Uw eigen afweersysteem veroorzaakt de ontstekingen. Het is daarom een auto-immuunziekte.

Lees meer

Artritis bij psoriasis is een vorm van ontstekingsreuma. Deze komt voor bij een deel (10-30 %) van de mensen met de huidziekte psoriasis. Er ontstaan dan ontstekingen in gewrichten, pezen en de wervelkolom.

Lees meer

Artrose zorgt dat de kwaliteit van het kraakbeen minder wordt. Ook raakt een gewricht soms ontstoken en verandert het bot bij het gewricht. Artrose zorgt voor pijn, stijfheid en moeite met bewegen.

Lees meer

Spondyloartritis zorgt voor ontstekingen in gewrichten in de rug en in het bekken. Maar ook andere gewrichten kunnen ontstoken raken, zoals knieën, enkels en schouders.

Lees meer

Jicht is een vorm van ontstekingsreuma. Dit komt door een te hoge urinezuurspiegel in uw lichaam. Hier reageren uw gewrichten op met ontstekingen. Deze zijn pijnlijk en uw gewricht wordt warm. In het BovenIJ behandelen we u snel en effectief om de ziekte tot rust te brengen.

Lees meer

Bij hypermobiliteit zijn uw gewrichtsbanden en pezen te soepel. Uw gewrichten krijgen daardoor niet genoeg steun en worden te beweeglijk.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Gerelateerde specialismen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven