Afdeling

Klinische Neurofysiologie (KNF)

golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Klinische Neurofysiologie (KNF)

Op de afdeling Klinische Neurofysiologie (KNF) doen we aanvullend neurologisch onderzoek. We meten bijvoorbeeld hersenfuncties of zenuwactiviteit. Deze onderzoeken helpen om de oorzaak van uw klachten te vinden. Daarop kan mogelijk een behandeling volgen.

Spieren en zenuwen

Op de afdeling Klinische Neurofysiologie werken we met verschillende technieken. Een EMG onderzoekt bijvoorbeeld de functie van de spieren en zenuwen. Zo kunnen we zien of er een zenuw bekneld is, zoals bij het carpaal tunnelsyndroom.

Hersenen

We doen ook onderzoek naar de hersenen. En EEG meet bijvoorbeeld de elektrische activiteit in de hersenen. Een EEG laat zien hoe de hersenen werken en of er sprake is van bijvoorbeeld dementie of epilepsie.

Slaappatroon

Tenslotte doen we onderzoek bij patiënten met slaapproblemen. Een slaaponderzoek kan uw slaappatroon in kaart brengen. Voor dit onderzoek bent u een nacht opgenomen op de afdeling neurologie.

Verwijzing

Uw behandelend arts kan u verwijzen voor een onderzoek bij de afdeling klinische neurofysiologie. Uw arts bespreekt de uitslag met u tijdens een afspraak.

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6260/6842
  • Route 37

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Binnenkort heeft u een afspraak voor een EEG-onderzoek. In deze folder leest u wat u hierbij kunt verwachten. Het onderzoek vindt plaats op de afdeling klinische neurofysiologie van de polikliniek neurologie.

Lees meer

Bij een slaaponderzoek kijken we hoe uw slaappatroon is. Dit doen we met speciale sensoren, die we met plakkertjes op uw lichaam vastplakken. Deze sensoren meten de kwaliteit van uw slaap.

Lees meer

Bij een slaaponderzoek kijken we hoe uw slaappatroon is. Dit doen we met speciale sensoren, die we met plakkertjes op uw lichaam vastmaken. Deze sensoren meten de kwaliteit van uw slaap. Hiervoor slaapt u een nacht in het ziekenhuis.

Lees meer

Binnenkort heeft u een afspraak voor een EMG-onderzoek. In deze folder leest u wat u hierbij kunt verwachten. Het onderzoek vindt plaats op de afdeling klinische neurofysiologie.

Lees meer

Binnenkort heeft u een afspraak voor een V.E.P. onderzoek. In deze folder leest u wat u hierbij kunt verwachten. Het onderzoek vindt plaats op de afdeling klinische neurofysiologie, route 37.

Lees meer

Binnenkort heeft u een afspraak voor een SSEP onderzoek. Dit is een onderzoek naar de gevoelszenuwen in armen of benen. In deze folder leest u wat u hierbij kunt verwachten. Het onderzoek vindt plaats op de afdeling klinische neurofysiologie, route 37.

Lees meer

Binnenkort heeft u een afspraak voor een Multiple Sleep Latency Test, oftewel een MSLT-onderzoek. In deze folder leest u wat u hierbij kunt verwachten. Het onderzoek vindt plaats op de afdeling klinische neurofysiologie.

Lees meer

Binnenkort wordt bij u een EEG afgenomen nadat u een nacht niet heeft geslapen. Dit onderzoek heet EEG na slaapdeprivatie (slaaponthouding). In deze folder leest u hier meer over.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Gerelateerde specialismen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven