Operatie in een ander ziekenhuis

Waarom een operatie in een ander ziekenhuis? 

Samen weet je meer dan alleen. Daarom werken het BovenIJ ziekenhuis, het OLVG, locatie Oost en het OLVG, locatie West samen. Door onze kennis en ervaring te bundelen verbeteren we onze kwaliteit van zorg. Dankzij onze samenwerking kunnen wij u snelle, efficiënte en goede medische zorg bieden. 

Om topkwaliteit te kunnen blijven leveren, vindt niet meer elke operatie in ieder ziekenhuis plaats. Met u is besproken dat u in een ander ziekenhuis geopereerd wordt. Uw arts of verpleegkundig specialist zorgt dat het ziekenhuis waar u geopereerd wordt, uw gegevens heeft. Let op! U wordt geopereerd in:

  • BovenIJ ziekenhuis
  • OLVG / locatie Oost  
  • OLVG / locatie West 

Controle weer in uw eigen ziekenhuis

Als u na de operatie weer thuis bent, gaat u voor uw vervolgbehandeling terug naar uw eigen ziekenhuis. 

Complicaties

Een operatie is nooit zonder risico. Er is altijd een kans dat er na een operatie een complicatie optreedt. Als u zich zorgen maakt, neem dan telefonisch contact op met de afdeling of polikliniek waar u in behandeling bent in uw eigen ziekenhuis. 

Direct contact opnemen?

Neem direct telefonisch contact op met de spoedeisende hulp van het ziekenhuis bij u in de buurt, als u ’s avonds, ’s nachts of in het weekend (buiten kantoortijden) klachten krijgt zoals koorts boven 38,5° (2x gemeten), hevige pijn, wondlekkage of bloedverlies.

Klachten of vragen? 

Heeft u klachten of vragen over uw gezondheid? Bel dan van maandag tot en met vrijdag met:

  • De afdeling of polikliniek waar u in behandeling bent. 
  • De verpleegafdeling van het ziekenhuis waar u in de afgelopen 2 weken opgenomen bent geweest.

Uitwisseling medische gegevens

Uw operatie vindt plaats in een ander ziekenhuis. Het is belangrijk dat de arts of verpleegkundig specialist in het andere ziekenhuis op de hoogte is van uw medische gegevens. Met uw toestemming kunnen zij elektronisch inzage krijgen in uw medische gegevens in het BovenIJ ziekenhuis. 

De arts of assistente zal u vragen of u toestemming wilt geven voor het uitwisselen van uw medische gegevens tussen het BovenIJ ziekenhuis en het OLVG. De uitwisseling wordt uitsluitend gebruikt door zorgverleners die bij uw behandeling betrokken zijn én voor de periode zolang de behandeling duurt.  

Contactinformatie afdelingen

Chirurgie polikliniek

Telefoonnummer 020-634 6231
Route 22

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven