Voeding tijdens de behandeling van darmkanker

Maart is internationaal uitgeroepen tot Darmkankermaand. Tijdens deze maand hebben wij speciaal aandacht voor de voeding van patiënten die onder behandeling zijn van darmkanker.
Eiwitrijke voeding
Jonna Rijksen, diëtiste: "Juist tijdens de behandeling van darmkanker is goede, eiwitrijke voeding van belang. Als diëtisten werken wij nauw samen met de casemanagers darmkanker. Van patiënten krijgen zij vaak vragen over het verlies van gewicht en de juiste voeding tijdens de behandeling."
"In deze video leggen wij uit waarom het voor uw herstel belangrijk is dat u tijdens uw behandeling zoveel als mogelijk op gewicht blijft en hoe u dit kunt doen."
Voeding tijdens de behandeling van kanker
Heeft u vragen over uw voeding tijdens de behandeling van darmkanker? Dan kunt u, via uw casemanager, contact opnemen met de diëtiste.
Koken met eiwitrijke producten
Volgende week laat onze kok u een paar recepten zien die gemaakt zijn met eiwitrijke producten. Kijkt u dan weer mee?