04 februari 2021

Immunotherapie bij longkanker

golf
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Immunotherapie bij longkanker

Onze oncologische zorg gaat door, juist in deze tijd vinden wij dat belangrijk. Sinds 2020 biedt BovenIJ immunotherapie aan. Bij deze behandeling wordt met medicatie het immuunsysteem versterkt, zodat het de kankercellen kan aanvallen.

BovenIJ-patiënte Margaretha hoeft voor de immunotherapie niet meer naar een ander ziekenhuis te reizen. Ze kan nu dichter bij huis terecht, bij haar vertrouwde dokter. ‘Dat vind ik heel fijn,‘ vertelt Margaretha: ‘Voor mij is dit een wondermiddel, echt fantastisch. Ik hoop dat ik zo nog wat langer hier rond mag lopen.’

Longarts Nienke Thönissen: ‘Van onze patiënten horen we dat ze het prettig en vertrouwd vinden om deze therapie dichtbij in hun eigen ziekenhuis te kunnen volgen. Ook voor ons is het fijn om onze patiënten tijdens het hele traject in het eigen ziekenhuis te kunnen behandelen. Immunotherapie wordt nu alleen nog ingezet bij patiënten met longkanker. We verwachten dat we deze therapie in de toekomst ook kunnen inzetten voor andere vormen van kanker.’

De immunotherapie wordt aan patiënten met longkanker gegeven binnen het samenwerkingsverband Oncologisch Centrum Amsterdam (OCA) tussen het BovenIJ en het OLVG, op indicatie vanuit OCA/AvL/BovenIJ.

Lees verder over de ervaring van Margaretha bij patiënten vertellen

 

Zie ook: Wereldkankerdag website

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven