29 januari 2021

Eerste groep zorgverleners BovenIJ krijgt tweede vaccinatie

golf
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Eerste groep zorgverleners BovenIJ krijgt tweede vaccinatie

Vrijdag 29 januari en donderdag 4 februari vaccineert het BovenIJ het zorgpersoneel van de acute afdelingen voor de tweede keer. Hiermee is voor hen het vaccinatieproces afgerond.

In lijn met de richtlijn van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) worden alleen de zorgverleners gevaccineerd die een essentiële bijdrage leveren aan COVID-zorg. De vaccinatie verandert overigens niets aan hun dagelijkse werk; uit voorzorg blijven ze afstand houden en werken ze met beschermende maatregelen.

‘We hebben in de afgelopen maanden bewezen dat we het werk kunnen verzetten dat op ons afkomt, zegt IC-verpleegkundige Yolanda Doornenbal die trots haar beide vaccinatiestickers laat zien. ‘BovenIJ is onderdeel van het regionaal netwerk van ziekenhuizen die met elkaar rekening houden voor de verdeling van de zorg voor coronapatiënten. Dat geeft ons het vertrouwen dat we het ook in de komende periode kunnen bolwerken, een periode waarin opnieuw veel onzeker is en we niet weten wat er ons af kan komen.’

Volgende, hoopvolle stap

Nynke Posthuma, medisch coördinator: 'We zijn blij dat we een volgende stap kunnen zetten in het terugdringen van het virus. We hebben ons personeel hard nodig en het is goed dat zij nu nog beter beschermd kunnen worden. Elke medewerker komt op een vast tijdslot zodat mensen niet in de rij hoeven staan en we iedereen in één dag kunnen vaccineren.'

Het is nog niet landelijk bekend wanneer de overige zorgmedewerkers in het ziekenhuis in aanmerking komen voor een vaccinatie. In het BovenIJ blijven de beschermende maatregelen van toepassing, zoals minimaal 1,5 meter afstand houden en het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen. Dat geldt voor iedereen in ons ziekenhuis.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven