01 februari 2021

Digitaal concert

golf
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Digitaal concert
Vandaag zijn de poliklinieken telefonisch minder goed bereikbaar dan u van ons gewend bent.

Voor vragen die geen spoed hebben, stuur een bericht via BeterDichtbij.

Wilt u weten wanneer uw afspraak is, bekijk dit via Mijn BovenIJ

 

Omdat het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk is om de cellisten van Stichting Muziek aan Bed in levende lijve uit te nodigen, gaven zij een digitaal concert.

Een bijzonder moment voor de patiënten op de Acute Opname Afdeling (AOA) die in isolatie worden verpleegd én voor Oscar Wallagh, stagiair verpleegkundige, die met de iPad van patiënt naar patiënt ging om de cellisten te introduceren.

Aanvulling op onze zorg

‘Het werken in beschermende kleding zie ik al als normaal,’ vertelde Oscar naderhand, ‘maar toen ik met de iPad de kamers binnenkwam, realiseerde ik me hoe bizar deze situatie eigenlijk is en hoe geïsoleerd deze patiënten zijn van de rest van de wereld. De cellisten zijn echt een aanvulling op onze zorg. Ook dit hoort erbij, naast het wassen en het geven van medicatie. We zagen hoe één van onze patiënten zich helemaal ontspande, omdat hij op ging in de muziek.’

Maandelijks concert

De cellisten van Stichting Muziek aan Bed spelen eens per maand in het BovenIJ voor de patiënten op de verpleegafdelingen, het Gezondheidsplein en de IC. Live als het kan, en digitaal als het moet vanwege de coronamaatregelen.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven