07 februari 2019

BovenIJ ziekenhuis geeft les aan leerlingen IMC Weekendschool

golf
  1. Home
  2. Nieuws
  3. BovenIJ ziekenhuis geeft les aan leerlingen IMC Weekendschool

Leerlingen van de IMC Weekendschool van Amsterdam-Noord hebben op twee zondagen in het BovenIJ ziekenhuis de kans gekregen om meer te leren over werken in een ziekenhuis. Tijdens het vak Geneeskunde kunnen zij zo zelf ontdekken hoe gevarieerd een ziekenhuisomgeving is.

Tijdens het bezoek maken de leerlingen kennis met een breed aanbod van specialismen en leren dat er binnen het ziekenhuis voor allerlei opleidingsniveaus mooie beroepen bestaan. Zij krijgen les van BovenIJ-professionals die hun vakgebied via workshops toelichten.
Zo volgden ze de route van een patiënt op de operatiekamer, leerden ze hoe je instrumenten steriel maakt bij de sterilisatie afdeling en hoe je een pasgeboren baby verschoont op de kraamafdeling van het Moeder Kind Centrum.

Ook ontmoetten de leerlingen een oud-leerling van hun eigen IMC Weekendschool die uitleg gaf over haar loopbaan en de opleiding geneeskunde die ze nu volgt. Verder kregen ze les over waar je op moet letten als je iemand gaat prikken, hoe je goed je handen wast en wat je ziet op een röntgenfoto. Eerder al konden ze meekijken met de techniek in het ‘ketelhuis’ dat het ziekenhuis voorziet van warmte en water. In de ziekenhuiskeuken kregen ze uitleg over hoe belangrijk ontbijten met vezels, eiwitten en vitaminen is voor je gezondheid. Ze maakten zelf smoothies met belangrijke voedzame ingrediënten. “De smoothie maken was leuk! Je verwacht niet dat het lekker wordt, maar dat was het wel!”, vertelde een van de leerlingen enthousiast.

Bekijk de foto's van het bezoek van de IMC Weekendschool aan het BovenIJ ziekenhuis.

“Het is ontzettend leuk dat de kinderen een bredere kijk krijgen op het werken in een ziekenhuis; dat er naast arts en verpleegkundige ook zoveel andere functies zijn in een ziekenhuis”, aldus de IMC Weekendschool.

Het BovenIJ ziekenhuis staat volop in de samenleving van Amsterdam-Noord en verbindt zich graag aan initiatieven als die van de IMC Weekendschool om kinderen op jonge leeftijd al kennis te laten maken met allerlei aspecten van gezondheidszorg.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven