22 november 2021

Bloedprikken? Maak zelf uw afspraak

golf
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Bloedprikken? Maak zelf uw afspraak

Is het nodig dat u bloed laat prikken of urine of ontlasting moet inleveren bij de bloedafname poli? Dan kunt u hiervoor digitaal een afspraak maken. Bezoek aan de bloedafname poli zonder dat u van tevoren een afspraak hebt gemaakt, is niet meer mogelijk.

Waarom werken op afspraak

Helen Brantjes, klinisch chemicus: ‘Op de bloedafname poli zien wij dagelijks bijna 300 patiënten. Tot voor kort was het mogelijk om zonder afspraak binnen te lopen. Hierdoor moesten patiënten echter vaak lang wachten en vormden zich lange rijen in de centrale hal. Dit is onwenselijk zeker in deze coronatijd.

Daarom werkt de bloedafname poli nu alleen nog op afspraak. Patiënten hebben met een afspraak een vaste tijd, hoeven niet meer te wachten en worden in alle rust geholpen met persoonlijke aandacht. Dat is prettiger voor de patiënt en voor ons.’

Hoe maakt u een afspraak voor bloedprikken of het inleveren van urine/ontlasting

Krijgt u een verwijzing van uw specialist?

Dan kunt u zelf een afspraak maken via het patiëntenportaal Mijn BovenIJ. Inloggen doet u via DigiD. De medewerker op de polikliniek kan de afspraak ook voor u maken na het bezoek aan de specialist.

Krijgt u een verwijzing van uw huisarts?

Ook dan maakt u een afspraak via het patiëntenportaal Mijn BovenIJ. Gebruikt u dan bij inloggen het ZorgDomein-verwijsnummer dat u van uw huisarts hebt gekregen.

Hulp bij het maken van uw afspraak

Heeft u vragen of hulp nodig bij het maken van een afspraak?

  • Bij de ingang van de bloedafname poli staat een tijdelijke balie waar u ter plekke een afspraak kunt laten maken.
  • In de Digituin, in de centrale hal van het ziekenhuis, staan vrijwilligers klaar om u te helpen met inloggen in Mijn BovenIJ
  • Een instructievideo en instructiefolder vindt u op de pagina Bloedprikken.
  • Of stel uw vraag via de BeterDichtbij-app.

Veilig naar uw afspraak in het ziekenhuis

U kunt veilig naar het ziekenhuis komen. Wel hanteren we weer strikte maatregelen. Dat doen we om onze patiënten en medewerkers tegen het coronavirus te beschermen.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven