10 maart 2020

Apothekers BovenIJ en OLVG winnen KNMP prijs met ‘medicijnenmarktplaats’

golf
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Apothekers BovenIJ en OLVG winnen KNMP prijs met ‘medicijnenmarktplaats’

BovenIJ-apotheker heeft samen met OLVG-apotheker Piter Oosterhof de KNMP zorginnovatieprijs gewonnen. Dat werd dinsdag 10 maart bekendgemaakt tijdens het voorjaarscongres van de apothekersorganisatie. Oosterhof en Faber wonnen de prijs voor hun initiatief PharmaSwap; een innovatieve marktplaats waar apothekers onderling (vaak dure) geneesmiddelen tijdig kunnen verhandelen, zodat deze mogelijk voor een andere patiënt gebruikt kunnen worden.

Besparing van €120.000

De afgelopen maanden is er via PharmaSwap al voor €120.000 aan middelen bespaard die anders vernietigd zouden zijn, maar nu alsnog ingezet konden worden voor patiëntzorg. Het aantal gebruikers is inmiddels opgelopen tot meer dan 90 apothekers door heel Nederland. Het huidige aanbod op het platform vertegenwoordigt een waarde van zo’n € 200.000 aan middelen waarvan de houdbaarheidsdatum nadert, en die wellicht voor een patiënt bij een andere apotheek van nut kunnen zijn.

Meer mogelijkheden in de toekomst

Oosterhof en Faber zien veel mogelijkheden voor hun platform. ‘Wij zouden graag zoveel mogelijk apotheken door heel Nederland willen bereiken om mee te doen en zo de impact van PharmaSwap zo groot mogelijk te maken. Als we met de huidige gebruikers al zoveel kunnen besparen en je bedenkt dat er in Nederland zo’n 2000 apotheken zijn, dan zouden we miljoenen euro’s kunnen besparen als iedereen meedoet.’

KNMP Zorginnovatieprijs

De KNMP Zorginnovatieprijs is een stimulans voor innovatieve apothekers om hun idee te delen en verder te brengen. KNMP-leden konden hun stem uitbrengen op de genomineerden voor de Zorginnovatieprijs 2020. Met PharmaSwap wonnen Oosterhof en Faber eerder al zowel de publieks- als de juryprijs voor beste initiatief in een andere verkiezing, namelijk die van Duurzame Zorgprofessional 2019.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven