Deel via e-mail

Operatie aan uw voet, Chevron correctie

U heeft een correctie van uw voorvoet ondergaan waarbij de grote teen is recht gezet. De methode die we hier doorgaans voor gebruiken is een Chevron osteotomie (eventueel aangevuld met een Akin osteotomie).

Een osteotomie wil zeggen dat het bot wordt doorgezaagd en vervolgens worden de botdelen weer in een nieuwe gecorrigeerde stand vastgezet met een schroefje. 

Nabehandeling

De orthopedisch chirurg heeft met u afgesproken dat u na de operatie gedurende zes weken een gips om uw grote teen en voorvoet krijgt. Dit is noodzakelijk om er voor te zorgen dat uw voet aan de nieuwe situatie went en de teen niet weer in de oude stand terug gaat staan. Het aanbrengen van het gips vindt plaats op de gipskamer. 

Bovendien krijgt u een speciale schoen met een harde dikke zool om uw voet te beschermen. Het is raadzaam om aan uw ‘gezonde’ voet ook een schoen met een dikkere zool te dragen. Dit voorkomt dat u scheef gaat lopen. 

Adviezen

Wij adviseren om tot de dag dat u weer terug komt op de gipskamer niet heel veel te lopen. De wond kan nog pijn doen en de voet kan nog zwellen.  Wanneer u onzeker bent, of de operatiewond nog te pijnlijk is, kunt u er voor kiezen om met één of twee krukken te gaan lopen. Krukken kunt u huren bij de spoedeisende hulp van het BovenIJ ziekenhuis of bij uw thuiszorgorganisatie.

Zorg dat uw voet droog blijft. Neem ook voldoende pijnstillers in de eerste dagen na de operatie. Als het goed gaat kunt u de medicijnen langzaam afbouwen. 

Controle

Ongeveer twee weken na de operatie komt u terug op de gipskamer. De wond wordt geïnspecteerd en de knoopjes van de hechting worden verwijderd. Dan wordt opnieuw een gips aangelegd maar ditmaal afneembaar. 

Ook krijgt u een afspraak mee voor een nacontrole bij de orthopedisch chirurg op de polikliniek orthopedie. Deze afspraak vindt zes weken na de operatie plaats. Eventueel, en indien noodzakelijk, is er dan een orthopedisch schoenmaker aanwezig die u zooltjes kan aanmeten.

Thuis

Als de wond het toelaat, mag u douchen. U mag niet met de voet in bad gaan. Uw huid kan daar nog niet tegen.

Tijdens de zes weken gipsbehandeling kunt u bij problemen, toenemende pijn of koorts altijd met de gipskamer bellen. Heeft u geen gips meer dan kunt u het beste de polikliniek orthopedie bellen. Telefoonnummers vindt u op de achterzijde van deze folder. 

Let op! 

Het advies is om geen auto te besturen. Gaat u toch autorijden overleg dan met uw verzekeringmaatschappij over de eventuele financiële gevolgen bij een ongeval.

Contactinformatie afdelingen

Gipskamer

Telefoonnummer 020-634 6194
Route 24

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven