Thuis in het Moeder Kind Centrum

Marieke over haar bevalling in BovenIJ
golf
  1. Home
  2. Gezonder in Noord
  3. Patiënten vertellen
  4. Thuis in het Moeder Kind Centrum
Vanaf het allereerste moment was Nikki in hele goede handen

Marieke bevalt geheel onverwachts met 34 weken van dochter Nikki in het BovenIJ ziekenhuis. Op het moment dat de bevalling begint, zijn de ziekenhuizen in de woonomgeving van Marieke en Michel vol. Een kleiner, persoonlijk ziekenhuis spreekt het stel aan. Uiteindelijk is het gezin onder begeleiding van haar eigen verloskundige en ondersteuning van de professionals van het BovenIJ ziekenhuis in het Moeder Kind Centrum bevallen.

Marieke: ‘Vanaf het begin van mijn zwangerschap wilde ik graag thuis bevallen. Het leek mij heel prettig en fijn om in mijn eigen omgeving te bevallen. We hadden zelfs al een bad besteld. Uiteindelijk was dat niet meer nodig. Doordat Nikki te vroeg geboren werd, hadden we geen andere keuze dan te bevallen in een ziekenhuis. Vanaf het allereerste moment was Nikki in hele goede handen. De verpleegkundigen en kraamverzorgenden waren heel lief en betrokken.’

Gezinsgerichte zorg

Op de eerste etage van het Moeder Kind Centrum zijn vier vernieuwde verloskamers. Ook zijn er zestien gezinssuites. In deze suites verblijven moeders en gezinnen voor of na de bevalling. En als een couveuse nodig is, plaatsen we deze bij de moeder op de kamer. Zo blijft het gezin vanaf het allereerste moment bij elkaar. Op de begane grond van het Moeder Kind Centrum is de kinderafdeling en de polikliniek kindergeneeskunde. Kinderartsen, gynaecologen en verloskundigen werken nauw met elkaar samen. Ook met de eerstelijnsverloskundigen en andere ziekenhuizen in de regio.

Veel privacy in de gezinssuites

Marieke: ‘Het is fijn om als jong gezin zo veel mogelijk tijd met elkaar door te brengen. Gelukkig kon dat in de gezinssuite in het Moeder Kind Centrum. Van deze ruimte hadden we al snel ons eigen domein gemaakt. Het was mooi dat we haar ieder moment konden bewonderen. Na een paar dagen deden we de verzorging van Nikki steeds vaker samen met de verpleegkundige of kraamverzorgende. En later alleen. Meestal vragen we zelf niet snel om hulp. Maar het voelde zo laagdrempelig en persoonlijk dat we het wel deden. Het voelde heel erg goed. De dagen vlogen voorbij. En gelukkig mocht Michel ook elke nacht bij ons op de kamer blijven slapen. Zo konden we ook onze eigen gezinsmomentjes creëren. En dat is echt heel waardevol’.

Faciliteiten

Doordat Marieke langer in het ziekenhuis moest blijven, kon zij ook gebruikmaken van verschillende faciliteiten. Bijvoorbeeld een eigen badkamer en televisie en internet. Uiteindelijk mocht het gezin na 2,5 week naar huis. 

Gerelateerde specialismen

Gerelateerde afdelingen

Vanaf het allereerste moment was Nikki in hele goede handen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven