Torusbreuk bij kinderen

Uw kind heeft een kleine breuk in de ellepijp of het spaakbeen ter hoogte van de pols (torus fractuur). Het is een knikje in het bot. We behandelen het met een brace en een sling. Dit is een soort mitella. 

De behandeling

Deze torus fractuur van de pols of onderarm komt vaak voor bij kinderen. 

We behandelen deze breuk met een afneembare brace en een sling. Dit is een soort mitella.

Tijd

Behandeling 

0-1 week

Sling, verwijderen zodra de pijn het toelaat

Brace nog blijven dragen.

1-2 weken

Brace, verwijderen zodra de pijn het toelaat.

3-4 weken

Vrij bewegen van de pols.

Na 4 weken

Uw kind kan weer sporten en gymmen.

 

Instructies

Volg de volgende instructies voor een zo goed mogelijke genezing

  • De brace en sling houden de arm in een prettige positie.
  • Uw kind mag de sling af doen zodra de pijn dat toelaat. De brace mag na 1 week verwijderd worden. Heeft uw kind na 1 week nog te veel pijn? Dan mag uw kind het gebruik van de brace in de tweede week langzaam afbouwen. Daarna moet de brace afblijven om stijfheid van de pols te voorkomen.
  • De breuk zit dicht bij de pols. Daarom is het belangrijk dat uw kind na 1 tot 2 weken begint met bewegen. Dat voorkomt stijfheid van de pols en het bevordert de genezing en het herstel.
  • Na 3 weken mag uw kind voorzichtig weer alle activiteiten uitvoeren. Dit is op geleide van pijnklachten, dus alleen als hij/zij de pijn kan verdragen. Als het niet lukt, kan uw kind beter nog even wachten.
  • Tijdens het douchen mag de brace even worden verwijderd. Let erop dat de arm helemaal droog is voor u de spalk weer omdoet. Instructies over het opnieuw aanbrengen van de brace kunt u vinden in de app BovenIJ Trauma of in de link onder “informatie online”.
  • Heeft uw kind pijn? Gebruik dan paracetamol. Wacht niet met paracetamol nemen totdat uw kind te veel pijn heeft. Neem het altijd verspreid over de dag in.

Herstel

  • Een controle op de polikliniek is in principe niet nodig. Meestal geneest de breuk binnen enkele weken volledig.
  • Blijft uw kind pijn houden of blijft de pols minder goed functioneren? Neem dan contact op met de Breuklijn. Als een controle dan toch nodig is, maken we een afspraak.

Vragen?

U kunt ons gewoon bellen. 

Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen? Neem dan contact op met de 'Breuklijn’. Heeft u vragen over de vergoeding of betaling? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar of kijk op onze website bij ‘Kosten en verzekering’. 

Informatie online

App BovenIJ Trauma

In onze BovenIJ Trauma app vindt u meer informatie over uw letsel. Ook kunt u oefeningen vinden om het herstel te bevorderen. De app kunt u zowel in de Appstore (iPhone) als in de Google Store (Android) vinden.

Voor een video over het aanleggen van de polsbrace, bezoek de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=cx4L4KQV0ms 

Telefoonnummers BovenIJ ziekenhuis

Breuklijn Bereikbaar:  ma – vr 10.00-12.00  13.00-16.00

020 – 634 6194

Spoedeisende hulp

020 – 634 6200 

Ontevreden?

Wij vinden het belangrijk dat onze patiënten en bezoekers tevreden zijn. Daarom streven wij ernaar om u, tijdens uw bezoek of verblijf zo goed mogelijk te behandelen, te verzorgen en te begeleiden. Ondanks deze inzet kan het voorkomen dat er dingen gebeuren die u als onjuist of onterecht ervaart. Bent u ontevreden? Laat het ons weten, dan kunnen wij samen met u naar een oplossing zoeken. 

Contactinformatie afdelingen

Spoedpost

Openingstijden 24 uur per dag
Telefoonnummer 020-634 6200
Route Via ingang Spoedpost (achterzijde van het ziekenhuis)

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven