onderzoek

Sperma onderzoek

golf
  1. Home
  2. Aandoening & behandeling
  3. Sperma onderzoek
Na een sterilisatie of hersteloperatie van de zaadleiders kan onderzoek van het sperma nodig zijn. Uw arts verwijst u door voor dit onderzoek in het laboratorium van het BovenIJ.

Uw sperma kan om de volgende redenen op het laboratorium onderzocht worden:

• Controle na sterilisatie (vasectomie)
• Controle na een hersteloperatie (reconstructie)

Voor beide onderzoeken geldt dat het heel belangrijk is dat u het verzamelde sperma bij lichaamstemperatuur, in een schoon spermapotje, direct naar het poliklinisch afnamelaboratorium brengt. Wanneer u met de arts afspreekt om dit onderzoek te laten doen, krijgt u van de assistente of op het afnamelaboratorium uitleg en een speciaal spermapotje mee om ervoor te zorgen dat het monstersperma goed wordt ingeleverd.

Inleveren van het potje met sperma

U levert het potje tussen 9.00 en 10.00 's morgens in binnen 1 uur na de zaadlozing bij het afnamelaboratorium. De afspraak hiervoor wordt door de polikliniek assistente gemaakt. U kunt de afspraak eventueel zelf wijzigen via het patiëntenportaal Mijn BovenIJ.

Uitslag onderzoek

Over de uitslag van dit laboratoriumonderzoek kunt u de dag na het onderzoek (na 15:00 uur) telefonisch contact opnemen met uw arts. Ook kunt u de uitslag zien in het patiëntenportaal Mijn BovenIJ.

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020 634 6346
  • Route 55

Specialisme

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven