behandeling

Psychologische behandeling

golf
  1. Home
  2. Aandoening & behandeling
  3. Psychologische behandeling
Na een gesprek en eventueel onderzoek geeft de psycholoog advies voor een behandeling. Meestal gaat dit om een kortdurende behandeling, gericht op de klachten die met uw ziekte te maken hebben.

Acceptatie en verwerking

Vaak begeleidt de psycholoog mensen bij de acceptatie en verwerking van hun ziekte. Denk bijvoorbeeld aan het leren omgaan met diabetes of chronische pijn. Of wanneer u het leven weer oppakt na een hartaanval of beroerte. Er kan ook hulp nodig zijn om een ingrijpende medische ingreep te verwerken. Als u dit wilt, kunnen belangrijke personen uit uw omgeving bij deze gesprekken zijn.

Psychologische behandeling

Een behandeling is gericht op het direct aanpakken van het belangrijkste probleem en kan meestal in 4 tot 10 afspraken plaatsvinden. De meest gebruikte technieken en behandelingen zijn:

  • training en psycho-educatie in groepsverband;
  • cognitieve gedragstherapie;
  • traumaverwerking door middel van EMDR;
  • mindfulness;
  • medische hypnose.

Nazorg

Soms is er een langer behandeltraject nodig. Wij denken graag met u mee over een verwijzing buiten het ziekenhuis. We werken daarvoor vaak samen met de huisarts.

Specialisme

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven