Deel via e-mail

MRI dunne darm

De letters MRI staan voor Magnetic Resonance Imaging. Een andere naam voor dit onderzoek is magneetscan. Het is een geavanceerde en onschadelijke methode om (van buitenaf) foto’s van de inwendige mens te maken.

Let op

Voor een MRI dunne darm moet u een uur van tevoren aanwezig zijn. U krijgt dan een contrastmiddel te drinken wat noodzakelijk is om de dunne darm goed te kunnen afbeelden. Dit contrastmiddel moet u verdeeld over een uur opdrinken. Dit middel kan laxerend werken, het is dus raadzaam dat u daar rekening mee houdt.

Vragenlijst

Voor zover bekend is een MRI onderzoek onschadelijk. Het magnetisch veld dat bij een MRI-onderzoek gebruikt wordt en de daarbij behorende technieken kunnen in een aantal gevallen gevolgen hebben voor de patiënt en/of het onderzoek. Daarom verzoeken wij u om de vragenlijst hieronder zorgvuldig in te vullen en te ondertekenen. Indien u een van de vragen met ‘ja’ beantwoordt, vragen wij u zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de afdeling radiologie.


Vragenlijst screening ten behoeve van een MRI onderzoek

 

Algemene informatie over MRI onderzoek 

Contactinformatie afdelingen

Radiologie polikliniek

Telefoonnummer 020-634 6166
E-mailadres radiologie@bovenij.nl
Route 54

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven