Deel via e-mail

Parasitologisch feces-onderzoek

Uw huisarts heeft voor u een onderzoek op parasieten in de ontlasting (feces) aangevraagd. In deze folder leest u in het kort wat de bedoeling is.

Wanneer dit onderzoek op de aanwezigheid van wormeieren en/of cysten betreft, dient u een kleine hoeveelheid (theelepel) ontlasting op het poliklinisch afnamelaboratorium van het BovenIJ ziekenhuis in te leveren.
Wanneer het onderzoek op amoeben betreft dient de ontlasting binnen 1 uur na productie afgeleverd te worden bij het streeklaboratorium van de GG&GD, Nieuwe Achtergracht 100, Amsterdam. Tijdens transport mag de ontlasting niet afkoelen.
Speciale bekertjes/potjes voor de verzameling van de ontlasting kunt u bij het poliklinisch afnamelaboratorium van het BovenIJ ziekenhuis afhalen.

Routebeschrijving naar de GG&GD

Met het openbaar vervoer:
  • Vanaf NS Centraal Station: metro/sneltram (alle richtingen) tot metrostation Weesperplein.
  • Vanaf NS Amstel Station: metro/sneltram (richting Centraal Station) tot metrostation Weesperplein.
  • Neem de uitgang Valckenierstraat. In het verlengde van de metro-uitgang loopt u rechtdoor, tot de Nieuwe Achtergracht. Hier gaat u rechtsaf. De hoofdingang is op ca. 50 meter vande hoek.
  • Als u met de tram naar de GG&GD komt kunt u gebruik maken van de tramlijnen 6,7,10,en 20 halte Weesperplein. De GG&GD bevindt zich op ongeveer 150 meter van de halte.
Met de auto:
Vanaf de ringweg A10 uit noordelijke richting neemt u de afslag A’dam Centrum (116). U bent nu op de Nieuwe Leeuwarderweg. Direct na de IJ-tunnel links aanhouden, u gaat onder het viaduct door. Volg Valkenburgerstraat tot rotonde (Mr. Visserplein). 
Volg nu de Weesperstraat (S112), u passeert vervolgens drie grachten, bij de vierde gracht (Nieuwe Achtergracht) gaat u linksaf. Na 50 meter ligt de hoofdingang aan uw rechterhand op nummer 100.
Vanaf de A1 Amersfoort-Amsterdam en de A2 Utrecht-Amsterdam volgt u “ringweg oost”, vanaf de A4 Den Haag-Amsterdam eerst “ringweg zuid”. Bij de rotonde (Prins Bernhardplein) gaat u rechtsaf de Wibautstraat op. Volg deze tot de Nieuwe Achtergracht (eerste straat/gracht na het Weesperplein. U gaat rechtsaf, na 50 meter ligt het kantoor aan uw rechterhand. 
Let op: de GG&GD ligt in een gebied met uitsluitend betaald parkeren.

Contactinformatie afdelingen

Klinisch Chemisch Laboratorium (KCL)

Telefoonnummer 020 634 6346
Route 55

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven