aandoening

Huilbaby

golf
  1. Home
  2. Aandoening & behandeling
  3. Huilbaby
Sommige baby’s huilen veel meer dan normaal. Dit is enorm zwaar voor ouders. In het BovenIJ ziekenhuis geven we ouders hulp en ondersteuning bij huilbaby’s. We zorgen ervoor dat u rust krijgt en uw baby kalm wordt.

Herken een huilbaby

Alle baby’s huilen vanaf het moment dat ze geboren worden. Zo laten ze weten dat ze iets nodig hebben. Maar als een baby steeds vaker huilt, en u hem niet meer goed kunt troosten, noemen we dit overmatig huilen. Zulke baby’s worden ook wel ‘huilbaby’ of 'onrustige baby' genoemd. Vaak slapen deze baby’s kort en drinken ze onregelmatig, met kleine beetjes. Ze kunnen moeilijk tot rust komen, maaien met armen en benen, maken zich heel boos en zijn ontroostbaar. Daardoor raken ze oververmoeid.

Steeds meer huilen

Meestal begint het huilen met darmkrampjes of reflux. De ene baby reageert hier heftiger op dan de andere. Tijdens het huilen spant de baby de spieren aan, wat ook onprettig voelt. Bij het huilen hapt de baby lucht, waardoor hij nog meer krampen krijgt. En zo wordt het huilen steeds erger. Ouders raken uitgeput en gespannen, wat de baby nog onrustiger maakt: het moet meer huilen. Zo wordt het huilen steeds erger.

Hoe helpt BovenIJ?

In het BovenIJ ziekenhuis hebben we veel ervaring met huilbaby’s. We staan dan ook graag voor u klaar om te helpen. Bij uw afspraak op de polikliniek kindergeneeskunde is een doorverwijzing van uw huisarts nodig. We controleren of uw kind misschien ziek is of ergens pijn heeft. Daarna maken we samen een plan, zodat het huilen vermindert. Als het nodig is helpen andere experts mee, zoals de kinderfysiotherapeut, kinderpsycholoog en lactatiekundige. Vaak lukt het dan om thuis de situatie langzaam te verbeteren. We houden contact met u om te horen hoe dit gaat.

Opname in het ziekenhuis

Lukt het thuis niet? Dan overleggen we met u of we uw baby in het ziekenhuis opnemen. Dit doen we zodat u even tot rust kan komen. U slaapt 2 nachten thuis. Zo heeft u nieuwe energie om de adviezen op te volgen. Ons team leert de baby tijdens de opname goed kennen. Uiteindelijk geven we u uitgebreid advies, en kunnen we samen oefenen. Zo gaat u met meer vertrouwen met uw baby naar huis. Ook als u thuis bent, houden we contact met u om te zien hoe het gaat.

Praktische informatie

  • Openingstijden Van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30
  • Telefoonnummer 020-634 6120
  • Route 60

Specialisme

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven