Glucose Tolerantie Test (GTT)

Op verzoek van uw arts of verloskundige wordt bij u een glucose tolerantie test (GTT) uitgevoerd. Met deze test wordt onderzocht hoe uw lichaam reageert op een grote hoeveelheid suiker (glucose). In deze folder leest u hier meer over.

Deze Glucose Tolerantie Test wordt alleen op afspraak uitgevoerd. De afspraak kunt u maken via het patiëntenportaal Mijn BovenIJ. U logt daar in met uw ZorgDomein verwijsnummer.

Voorbereiding 

  • Nuchter: Vanaf de vorige avond (24.00 uur) mag u niet meer roken, eten of drinken (behalve water). 
  • Bent u de laatste dag(en) voor het onderzoek wat ‘ziek’, had u bijvoorbeeld een griepje, dan wordt u verzocht een nieuwe afspraak te maken met het laboratorium.

Ochtend van het onderzoek

  • De ochtend van het onderzoek wordt u op de afgesproken tijd verwacht op het afnamelaboratorium (nuchter).
  • Vergeet niet uw geldige legitimatie en aanvraagformulier of (digitale) aanvraag via Zorgdomein mee te nemen.
  • Nadat bij u een buisje bloed uit de arm is afgenomen wordt gecontroleerd of de test door kan gaan.
  • Wordt de GTT uitgevoerd, dan krijgt u een glucosedrank die u in ongeveer 5 minuten rustig moet opdrinken. In een enkel geval kunt u hier wat misselijk van worden.
  • Na precies 2 uur meldt u zich weer en wordt er nogmaals  bloed uit de arm afgenomen.
  • Gedurende het gehele onderzoek moet u in het ziekenhuis blijven en mag u zich niet inspannen. Ook mag u niet roken én niets eten of drinken. 

Heeft u nog vragen?

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Belt u ons dan gerust.

Bent u verhinderd?

Heeft u een belangrijke reden waarom u niet kunt komen op uw afspraak? U kunt tot 24 uur vantevoren zelf uw afspraak wijzigen via Mijn BovenIJ. U logt in met uw DigiD.

Contactinformatie afdelingen

Bloedprikken

Openingstijden Van maandag tot en met vrijdag van 8.10 tot 16.45 uur. Voor de glucose tolerantie test (GTT): van 8.15 tot 9.00 uur. De prikposten in de wijk hebben verschillende openingstijden.
Telefoonnummer Lukt het u niet om digitaal een afspraak in te plannen? Dan kunt u tussen 8.00 en 12.00 uur bellen naar 020-6346466.
Route 55

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven