Cardiac Event Recorder

U heeft een afspraak voor het plaatsen van een Cardiac Event Recorder. In deze folder leest u wat u hierbij kunt verwachten.

Een Cardiac Event Recorder is een apparaatje dat uw hartritme gedurende een langere periode, vaak één tot twee weken, registreert. De Cardiac Event Recorder is vooral geschikt voor hartritmestoornissen die niet dagelijks, maar wel regelmatig voorkomen.

Doel van het onderzoek

U bent bij de huisarts geweest met een klacht die niet voortdurend aanwezig is, maar zich zo nu en dan voordoet. Met de Cardiac Event Recorder kan uw hartritme worden vastgelegd op het moment van uw klachten. Zo kan een mogelijk verband tussen uw hartritme en uw klachten worden vastgesteld.

Hoe ziet het onderzoek eruit?

U komt op de afgesproken dag en tijd naar de polikliniek cardiologie alwaar de assistente de Cardiac Event Recorder bij u aanbrengt. Het apparaat heeft vijf electroden die we met plakkers op uw borst plaatsen, het kastje zelf komt met een draagriem om uw middel. Door op de opnametoets te drukken laat u uw hartritme registreren. Het apparaat registreert dan uw hartritme zowel voor als na het indrukken van de knop. Aan de hand van de registratie kan de cardioloog achterhalen of u een ritmestoornis heeft. 

Uitslag van het onderzoek

Na het onderzoek beoordeelt de cardioloog de uitslag. Hij stuurt de uitslag naar uw huisarts.

De dag van het onderzoek 

Trek op deze dag gemakkelijk zittende, niet knellende kleding aan. Strak om het lichaam knellende kledingstukken kunnen tot gevolg hebben dat de plakelectroden loslaten, wat tot storingen in de opname kan leiden. 
Op uw borst zullen plakelectroden worden aangebracht, die via een kabel met uw recorder verbonden zijn. Voor een goede bevestiging van de electroden kan het noodzakelijk zijn eventueel borsthaar op de plaats van de electrode te verwijderen in verband met de kwaliteit van de opname. 

Belangrijk

De recorder mag onder geen voorwaarde nat worden: neem dus geen bad of douche en ga niet zwemmen. Dit leidt tot beschadiging van de recorder en geheugenkaart. 
Laat de recorder gesloten en trek niet aan de electroden of de draden van de electroden.
Indien een electrode (ondanks alle zorgvuldigheid) toch losraakt, bevestig deze dan weer met een pleister op de juiste plaats en vermeld het tijdstip. Slaap niet op of onder een elektrische deken die aanstaat. Dit kan storingen van de opname veroorzaken. De deken van tevoren opwarmen is niet bezwaarlijk, vergeet echter niet de deken uit te schakelen als u naar bed gaat.

Heeft u nog vragen?

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan tijdens kantooruren contact met ons op.

Bent u verhinderd?

Heeft u een belangrijke reden waarom u niet kunt komen op uw afspraak? Neem dan zo snel mogelijk contact op.

Contactinformatie afdelingen

Cardiologie polikliniek

Telefoonnummer 020-634 6732
Route 10

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven