behandeling

Borstreconstructie

golf
  1. Home
  2. Aandoening & behandeling
  3. Borstreconstructie
Als uw borst vanwege borstkanker geamputeerd moet worden, is het mogelijk de borst te reconstrueren. Er zijn verschillende manieren om een borst te reconstrueren. Welke methode voor u het meest geschikt is, bespreekt de plastisch chirurg met u.

Reconstructie van de borst

Een reconstructie van de borst verandert niets aan het verloop van de ziekte. Wel kan dit de kwaliteit van leven verbeteren. Een borstreconstructie kunnen we zes tot twaalf maanden na een amputatie uitvoering, of na beëindiging van eventuele bestraling en/of chemotherapie. Het is ook mogelijk de reconstructie te laten doen tijdens dezelfde operatie waarin de amputatie wordt verricht. Het voordeel van deze manier om de borst te reconstrueren, is dan dat u niet meerdere keren hoeft te worden geopereerd. 

Verschillende manieren

Een borstreconstructie is bij vrijwel iedere vrouw mogelijk. Ook een slechte kwaliteit van de huid, bijvoorbeeld door bestraling, hoeft een goed resultaat niet in de weg te staan. Er zijn verschillende manieren om een borst te reconstrueren. Zo kunnen we eigen weefsel van de buik of rug gebruiken, of een prothese. Niet iedere methode is geschikt voor elke patiënt. Welke methode voor u het meest geschikt is, zal de plastisch chirurg of de casemanager borstkanker met u bespreken.

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020–634 6517
  • Route 22

Specialisme

Gerelateerde informatie

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven