Voor de ingreep bent u bij de poli anesthesiologie geweest voor het zogenaamde preoperatief onderzoek. Voordat u naar het Dagcentrum komt zijn er een aantal zaken die u beter thuis al kunt regelen. Het is voor ons makkelijk wanneer u van tevoren afspreekt wie uw contactpersoon wordt (bijvoorbeeld uw partner of naaste familie). Met deze persoon kunnen wij, indien nodig, contact opnemen. U kunt het beste van tevoren vervoer naar huis regelen, omdat u vanwege de narcose tot 24 uur na de ingreep niet zelf aan het verkeer mag deelnemen.
Zorg er tenslotte voor dat u de eerste nacht na de ingreep niet alleen bent. Het kan zijn dat u verzorging nodig heeft. Op de dag van de ingreep moet u nuchter zijn tenzij de arts iets anders met u heeft afgesproken. Nuchter zijn wil zeggen dat u vanaf 24 uur 's nachts niets meer mag eten, drinken of roken. Voor de ingreep moet de huid zo schoon mogelijk zijn. Neem daarom voor uw komst naar het ziekenhuis een douche of een bad en verwijder nagellak, make-up en sieraden.
Tijdens uw verblijf in het ziekenhuis beschikt u over een afsluitbare garderobekast. Hierin kunt u uw kostbare spullen opbergen. Toch adviseren wij u dringend om zo weinig mogelijk geld of andere waardevolle spullen mee te nemen. Het BovenIJ ziekenhuis is niet aansprakelijk voor verlies of diefstal van uw eigendommen. Neem alleen het noodzakelijke mee, zoals:
Wij willen de rust en de privacy voor de andere patiënten garanderen. Daarom vragen wij u om door één persoon gebracht of gehaald te worden. Uw begeleider kan tijdens uw behandeling, onderzoek of operatie buiten de afdeling wachten.
Op de afgesproken dag en tijd, meldt u zich bij de receptie van het Dagcentrum. U vindt het Dagcentrum op de 2e etage van het ziekenhuis.
Tijdens het opnamegesprek controleert een verpleegkundige uw temperatuur, pols en bloeddruk en geeft u een naambandje. Op het Dagcentrum wordt 'gemengd verpleegd'. Dat wil zeggen dat mannen en vrouwen op één kamer worden verpleegd. De bedden worden gescheiden door bedgordijnen. Vlak voor de ingreep verwijdert u uw eventuele contactlenzen en gebitsprothese. Indien nodig wordt de huid op de plaats van de ingreep geschoren. Soms is het nodig dat u als voorbereiding op de narcose rustgevende medicijnen krijgt toegediend.
Wanneer u tot na 13.00 uur in het ziekenhuis blijft, krijgt u tussen de middag een broodmaaltijd. Ongeveer twee uur na de ingreep of behandeling kan uw contactpersoon telefonisch naar u informeren. Op het Dagcentrum is geen bezoek toegestaan afgezien van ouders of verzorgers van kinderen. Deze kunnen de hele dag bij hun kind blijven. Zij kunnen hun kind begeleiden tot aan de operatiekamer en na de ingreep weer zo snel mogelijk bij hun kind zijn.
De anesthesioloog geeft aan wanneer u naar huis kunt gaan. De specialist of de verpleegkundige bespreekt de verdere behandeling en de nacontrole met u. Soms is het noodzakelijk dat u langer in het ziekenhuis blijft. U wordt dan opgenomen op een van onze verpleegafdelingen. Wanneer u binnen 24 uur na de ingreep klachten of problemen krijgt, kunt u contact opnemen met het ziekenhuis. ('s avonds en 's nachts kunt u de spoedeisende hulp bellen of de verpleegafdeling waar u verbleef.
Bent u onverwacht verhinderd, meldt u het zo spoedig mogelijk; het liefst een dag van te voren. U kunt ons bereiken via het Dagcentrum of via de afdeling opname. Neem ook contact met ons op als u de dag voor de opname koorts of griep krijgt. Wij kijken dan of de behandeling door kan gaan of beter uitgesteld kan worden.
Wilt u deze pagina delen via Social media? Accepteer dan eerst de functionaliteit cookies.