U bevindt zich hier: Home | Onderzoeken & Behandelingen | Gynaecologie | Baarmoederverwijdering
Bij menstruatieklachten, vleesbomen of een verzakking kan het nodig zijn de baarmoeder te verwijderen. Een andere naam hiervoor is uterusextirpatie of hysterectomie.
De grootte van de baarmoeder, de mate van verzakking van de baarmoeder en de reden waarom de baarmoeder verwijderd wordt, zijn bepalend voor de manier waarop de operatie plaatsvindt: een buikoperatie, een kijkoperatie of via de schede. De eierstokken en
eileiders blijven meestal zitten.
Er bestaan verschillende redenen voor een baarmoederverwijdering:
Onder het kopje 'Zie ook' treft u de uitgebreide folder van de NVOG over dit onderwerp, 'Baarmoeder verwijderen bij goedaardige aandoeningen'.
Wanneer wordt een onderzoek of behandeling wel of niet vergoed? Moet ik ook zelf bijbetalen? Veel mensen hebben vragen over de kosten van hun behandeling. De antwoorden hangen af van de verzekering die u heeft. Check daarom altijd goed uw eigen polisvoorwaarden.
Zorgverzekeraars vergoeden een groot deel van de kosten van ziekenhuiszorg. U betaalt echter altijd een bepaald bedrag (wettelijk verplicht) eigen risico voor ziektekosten. Heeft u zorg nodig die niet onder de basisverzekering valt, dan kan het zijn dat u een deel van de kosten zelf moet betalen. Dit is afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Ook als uw zorgverzekeraar geen contract heeft met het ziekenhuis, moet u mogelijk een deel van de kosten zelf betalen. Dit is afhankelijk van uw zorgpolis.
Indien u niet verzekerd bent of geen verwijsbrief van de huisarts kan overhandigen, kan het ziekenhuis de geleverde zorg niet bij de zorgverzekeraar indienen en zijn wij genoodzaakt de nota naar de patiënt zelf te sturen.
Wilt u deze pagina delen via Social media? Accepteer dan eerst de functionaliteit cookies.