U bevindt zich hier: Home | Nieuws | Nieuwsberichten Archief | 2021 Nieuwsberichten Website | Voeding tijdens de behandeling van darmkanker
vrijdag 19 maart 2021
Maart is internationaal uitgeroepen tot Darmkankermaand. Tijdens deze maand hebben wij speciaal aandacht voor de voeding van patiënten die onder behandeling zijn van darmkanker.
Jonna Rijksen, diëtiste: "Juist tijdens de behandeling van darmkanker is goede, eiwitrijke voeding van belang. Als diëtisten werken wij nauw samen met de casemanagers darmkanker. Van patiënten krijgen zij vaak vragen over het verlies van gewicht en de juiste voeding tijdens de behandeling."
"In deze video leggen wij uit waarom het voor uw herstel belangrijk is dat u tijdens uw behandeling zoveel als mogelijk op gewicht blijft en hoe u dit kunt doen."
Klik op de afbeelding en bekijk de video
Heeft u vragen over uw voeding tijdens de behandeling van darmkanker? Dan kunt u, via uw casemanager, contact opnemen met de diëtiste.
Volgende week laat onze kok u een paar recepten zien die gemaakt zijn met eiwitrijke producten. Kijkt u dan weer mee?
BovenIJ ziekenhuis is verbonden aan Oncologisch Centrum Amsterdam, het oncologisch samenwerkingsverband van het BovenIJ ziekenhuis en OLVG.
Wilt u deze pagina delen via Social media? Accepteer dan eerst de functionaliteit cookies.