Ga direct naar: Zoeken | Hoofdmenu | Snelkoppelingen
U bevindt zich hier: Home | Nieuws | Nieuwsberichten Archief | 2021 Nieuwsberichten Website | Koken met eiwitrijke producten tijdens de behandeling van darmkanker
woensdag 24 maart 2021
Maart is internationaal uitgeroepen tot Darmkankermaand. Voor patiënten die onder behandeling zijn van darmkanker is op gewicht blijven belangrijk. Eiwitrijke voeding kan daarbij helpen.
Juist tijdens de behandeling van darmkanker is goede, eiwitrijke voeding van belang. Als u via uw gewone voeding onvoldoende eiwitten binnen krijgt, kan de diëtiste u eiwitrijke (drink)voeding voorschrijven.
Onze kok laat u in deze video’s zien wat u kunt maken van eiwitrijke producten:
Recept voor Fluff - een eiwitrijke milkshake:
Recept voor chocolade rotsjes met zeezout:
Heeft u vragen over uw voeding tijdens de behandeling van darmkanker? Dan kunt u, via uw casemanager, contact opnemen met de diëtiste.
Juist tijdens de behandeling van darmkanker is goede, eiwitrijke voeding van belang. In deze video leggen onze diëtisten uit waarom het voor uw herstel belangrijk is dat u tijdens uw behandeling zoveel als mogelijk op gewicht blijft en hoe u dit kunt doen.
BovenIJ ziekenhuis is verbonden aan Oncologisch Centrum Amsterdam, het oncologisch samenwerkingsverband van het BovenIJ ziekenhuis en OLVG.
Wilt u deze pagina delen via Social media? Accepteer dan eerst de functionaliteit cookies.