Ja, u heeft een mondneusmasker nodig in de publieke ruimtes in het ziekenhuis. Dit geldt voor patiënten en bezoekers vanaf 13 jaar. Ook onze medewerkers dragen beschermende middelen.
Bent u bedlegerig, dan is het dragen van een mondneusmasker niet nodig. Gaat u van uw kamer af, naar de gang of elders in het ziekenhuis, dan draagt u wel een (niet-medisch) mondneusmasker. Heeft u geen eigen mondneusmasker dan kunt u de verpleegkundige hierom vragen
Op de website van de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) kunt u antwoorden vinden op uw vragen over orgaandonatie en transplantatie, zols De vijf meestegestelde vragen over orgaandonatie.
Als u besluit tot het aanvragen van een second opinion kunt u dit bespreken met uw behandelend arts of uw huisarts. Zij kunnen u helpen met uw aanvraag. De arts die een tweede mening geeft, neemt de behandeling niet over.
Controleer van tevoren uw polisvoorwaarden of het vragen van een tweede mening vergoed wordt.
Meer informatie over het aanvragen van een second opinion vindt u op de website van de Patiëntenfederatie Nederland.
Binnen het BovenIJ ziekenhuis zijn diverse gespecialiseerde verpleegkundigen werkzaam die u kunnen begeleiden bij uw ziekte en de gevolgen daarvan voor uw dagelijks leven. Denkt u daarbij aan verpleegkundigen op het gebied van de oncologie, de mammacare, longaandoeningen, hartfalen of hartrevalidatie, incontinentie en stomazorg. Uw specialist kunt u naar hen doorverwijzen maar u kunt ook zelf een afspraak met hen maken.
Daarnaast is het mogelijk om een afspraak te maken met het medisch maatschappelijk werk. Zij helpen bij het zoeken naar mogelijkheden om met de problemen als gevolg van uw ziekte om te gaan. Met vragen van levensbeschouwelijke aard kunt u er ook terecht. Verder kan de medisch psycholoog een bijdrage aan uw behandeling leveren.
Het Tolk- en Vertaalcentrum Nederland biedt hulp bij de communicatie tussen anderstalige patiënten en medewerkers van het ziekenhuis. Meestal gebeurt dit via de telefoon. Soms komt een tolk naar het ziekenhuis. Een tolk kan door een medewerker van het ziekenhuis worden aangevraagd. Als de tolk door het ziekenhuis wordt aangevraagd, zijn er voor u geen kosten aan deze dienstverlening verbonden.
De wachttijden kunnen per polikliniek, per operatie en per specialist verschillen. Ook kunnen de wachttijden in de loop van de tijd veranderen. Zie ook het overzicht van wachttijden.
Brochuremateriaal dat voor u van belang is, ontvangt u op de polikliniek of op de afdeling waar u verblijft of wordt behandeld. De meeste brochures zijn ook te vinden op de website.